Weather Icon

Ουάσιγκτον καλεί Λευκωσία – Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Ουάσιγκτον καλεί Λευκωσία – Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης
Χασαπόπουλος Νίκος  

Ουάσιγκτον καλεί Λευκωσία
Τη Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδης για συνομιλίες με τον κ. Σαμαρά και την πολιτική ηγεσία της χώρας

Σημαντική αναμένεται να είναι η σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου ανάμεσα στην κυπριακή αντιπροσωπεία και την ελληνική κυβέρνηση για το Κυπριακό, δεδομένου ότι το εθνικό θέμα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του και με τον κ. Ν. Αναστασιάδη να φέρεται ότι απείλησε ακόμα και με αποχώρηση από τις ενδοκυπριακές συνομιλίες λόγω της αδιαλλαξίας του κατοχικού ηγέτη και της Τουρκίας.
Η πορεία που βρίσκεται το Κυπριακό θα εξεταστεί στη σύσκεψη στο Μαξίμου και αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, όπως ανέφεραν στο «Βήμα» κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα και στη Λευκωσία.
Ο κ. Αναστασιάδης θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κασουλίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Χριστοδουλίδη και θα συναντηθεί και με αρχηγούς και εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής. 

Πρόσκληση από τις ΗΠΑ
Στη Λευκωσία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις δύο προσκλήσεις που απηύθυνε η Ουάσιγκτον στον κ. Αναστασιάδη να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο. Η πρώτη επίσκεψη θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα υπάρξει συνάντηση με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν ενώ η δεύτερη θα γίνει προς το τέλος του έτους και αναμένεται να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Τζον Μπάιντεν επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ έχουν αναβαθμιστεί λόγω των εξελίξεων στον τομέα της ενέργειας και λόγω της θέσης που έχει η Κύπρος στη Μέση Ανατολή.
BHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube