Weather Icon

Προχωράει το θέμα…

Προχωράει το θέμα…
ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ
Οι ηλικιωμένοι συνεχώς αυξάνονται. Μαζί αυξάνονται και οι ανάγκες τους αλλά και το κόστος της περίθαλψης και της φροντίδας τους. Μπορεί η πληροφορική να βρει λύσεις ώστε να πετύχει καλύτερη και ταχύτερη φροντίδα, μεγαλύτερη ανεξαρτησία και μικρότερο κόστος στο ασφαλιστικό σύστημα για ηλικιωμένους και ανάπηρους;
Αυτό σκέφτηκαν οι δύο Έλληνες επιστήμονες πληροφορικής, που ήταν πριν μια ώρα στο γραφείο μου. Αλλά δεν το σκέφτηκαν μόνο. Ανέπτυξαν εφαρμογές που μοιάζουν να ξεπήδησαν από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Ίδρυσαν μια εταιρεία και τον Σεπτέμβριο του 2009 την ενέταξαν στο πρόγραμμα Spin off – Spin out που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), και αφορά αποκλειστικά καινοτόμες εταιρείες που ασχολούνται κυρίως με έρευνα.

Θα σκεφτεί κανείς ότι μια Γενική Γραμματεία με αντικείμενο την έρευνα, μολονότι είναι μέρος του Δημοσίου, ε, διάολε, κάπως ταχύτερους ρυθμούς θα έχει, διότι αυτό που είναι πρωτοπορία το 2009 μπορεί να είναι ξεπερασμένο το 2010. Περίμεναν λοιπόν οι φίλοι μας την έγκριση της ΓΓΕΤ, από ευρωπαϊκά προγράμματα, για να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή των προϊόντων. Κι επειδή περνούσαν οι μήνες και απάντηση δεν ερχόταν, έπαιρναν πού και πού κανένα τηλέφωνο. Μην ανησυχείτε, τους έλεγαν, το θέμα σας προχωράει.
Για περισσότερα πατήστε  Athens Voice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube