Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 19 Ιουνίου 2014

«Διασπάστηκε» η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Διασπάστηκε» η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ
Κωβαίος Αγγελος 
Η αυτονόμηση του Αλ. Μητρόπουλου εξόργισε τους προερχόμενους από το ΠαΣοΚ – Ολόκληρο το κείμενο παρέμβασης
Η πρώτη «διάσπαση» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνετελέσθη, όμως έπληξε ένα τμήμα του το οποίο μέχρι πρότινος ήταν υπεράνω υποψίας: τους προερχόμενους από το ΠαΣοΚ.
Μία ημέρα μετά την διακίνηση κειμένου ιδεολογικού προβληματισμού από τον Αλ. Μητρόπουλο και τον Διον. Τεμπονέρα, η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, δια του Ι. Μιχελογιαννάκη αναμένεται να καταθέσει στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδριάζει αυτήν την ώρα, δικό της κείμενο, με θέμα τις συνεργασίες και τις θέσεις του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός άξονας του κειμένου, πέραν της πατριωτικής διάστασης στα εθνικά θέματα, θα είναι η πρόταση για συνεργασία και με τις εξ εριστερών δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που στο κείμενο Μητρόπουλου – Τεμπονέρα δεν περιλαμβάνεται.
Πέραν αυτού πάντως, στις τάξεις των ΠαΣοΚογενών επήλθε ένα ρήγμα, καθώς κάποια από τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης (σε αυτήν συμμετέχουν επίσης οι Π. ΚουρουμπλήςΚ. ΧρυσόγονοςΔ. ΤσουκαλάςΑ. Κοτσακάς, κ.ά), δεν κρύβουν την ενόχλησή τους και την οργή τους για την επιλογή του κ. Μητρόπουλου να αυτονομηθεί αιφνιδιαστικά.
Στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης χαρακτηρίζουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες «πρώην σύντροφο» τον κ. Μητρόπουλο, διατυπώνοντας έντονες επιφυλάξεις για την διαφοροποίησή του και την απόφαση να εκδώσει δικό του κείμενο.

Πάντως με την κατάθεση και του κειμένου των ΠαΣοΚογενών, αυτήν την στιγμή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμορφωθεί οι εξής ομάδες και υποομάδες:
– Η πλειοψηφία. που θα τοποθετηθεί δια της εισήγησης προς την ΚΕ

-Η Αριστερή Πλατφόρμα με το γνωστό πλαίσιο θέσεων

– Οι «53» που στην ουσία πρόσκεινται στην ηγεσία, αλλά θέτουν με το δικό τους κείμενο σημαντικά θέματα πολιτικής διαχείρησης

– Οι κκ. Μηλιός και Λαπατσιώρας, με το δικό τους κείμενο προβληματισμού

– Οι κκ. Μητρόπουλος, Τεμπονέρας και

– Η Σοσιαλιστική Τάση.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube