REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράκ , Ιράν 14 Ιουνίου 2014

ΗΠΑ: Καμία συζήτηση με την Τεχεράνη για το Ιράκ

ΗΠΑ: Καμία συζήτηση με την Τεχεράνη για το Ιράκ

EPA/MIKE THEILER

«Δεν συζητούμε την κατάσταση στο Ιράκ με τους Ιρανούς», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ .
Η Ουάσινγκτον δεν συζητά με το Ιράν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο γειτονικό Ιράκ αλλά είναι επικεντρωμένη μόνο στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανακοίνωσε απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Δεν συζητούμε την κατάσταση στο Ιράκ με τους Ιρανούς», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑΜαρί Χαρφ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η Τεχεράνη έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την στήριξή της στον σιίτη πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι.
Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για παρουσία των ιρανικών ειδικών δυνάμεων εντός του ιρακινού εδάφους.
«Είδα τα δημοσιεύματα (…) αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι ιρανικές ειδικές δυνάμεις δρουν εντός του Ιράκ», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, υποναύαρχος Τζον Κίρμπι.
Νωρίτερα Ιρανός αξιωματούχος δήλωνε, σύμφωνα με το Reuters, ότι το Ιράν μπορεί να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπιστεί η έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η ιδέα συζητιέται εσωτερικά από την ηγεσία του Ιράν, χωρίς να αναφέρει τίποτα αν έχει συζητηθεί και με άλλα μέρη.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube