Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 11 Ιουνίου 2014

Ρωσική μηχανή προπαγάνδας καταγγέλλει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεν

Ρωσική μηχανή προπαγάνδας καταγγέλλει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεν

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι           US DEPARTMENT OF STATE
Τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας και διάφορους σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Ψάκι, σημειώνοντας ότι γι αυτήν αποτελούν «ένδειξη τιμής».
Η Ψάκι, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην έκφραση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, δέχεται πολλές επιθέσεις, στις οποίες εκτός από σχόλια, περιλαμβάνονται φωτομοντάζ σε φωτογραφίες της, διάφορες απεικονίσεις της σε κινούμενα σχέδια, σατιρικές αναφορές και μονταρισμένα βίντεο.
Η Ψάκι είπε ότι οι επιθέσεις αυτές ήταν μέρος μιας ρωσικής προσπάθειας δυσφήμισης Αμερικανών αξιωματούχων, διότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια ισχυρή και δημοκρατική Ουκρανία, μαζί με την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας και του ουκρανικού λαού».
«Θα το πάρω ως ένδειξη τιμής. Θα πω ότι είμαι σε μια καλή παρέα γιατί είμαι μόνο μια από τους πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους, ειδικά γυναίκες … τους οποίους στοχεύει η ρωσική μηχανή προπαγάνδας» ανέφερε η Ψάκι στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την αντίδρασή της σε αυτές τις επιθέσεις.
Οι ρωσικές επιθέσεις κατά της Ψάκι έρχονται εν μέσω των ολοένα και πιο τεταμένων σχέσεων μεταξύ των πρώην αντιπάλων την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, ιδίως μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία τον περασμένο Μάρτιο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube