Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράκ , Ιράν 16 Ιουνίου 2014

Απευθείας διάλογο με την Τεχεράνη για το Ιράκ, εξετάζουν οι ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πιθανές συνομιλίες με το Ιράν, σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν το πρώτο βήμα προς την αρχή συνομιλιών με το Ιράν σχετικά με την κρίση στο Ιράκ, όπου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι προσπαθεί να απωθήσει τις επιθέσεις σουνιτών μαχητών, οι οποίοι έχουν καταλάβει αρκετές περιοχές της χώρας.
Σε άρθρο της η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να ανοίξει απευθείας διάλογο με το Ιράν για την ασφάλεια στο Ιράκ και τους τρόπους απόκρουσης των μαχητών.
Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα σε ένα γύρο συνομιλιών μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube