Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Ιουνίου 2014

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ

Περιορισμένο θα ήταν ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης ανέφερε στο Focus

Δεν αποκλείει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, λέγοντας πως η έκτασή του θα ήταν «περιορισμένη», πιθανώς κάτω από δέκα δισ. ευρώ. 
Μιλώντας στο περιοδικό Focus, όπως μεταδίδει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σόιμπλε ανέφερε πως το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα το 2022.


«Ως εκ τούτου, ενδέχεται η Ελλάδα να χρειαστεί ξανά περιορισμένη βοήθεια», είπε. Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, θα πρόκειται για «σαφώς μικρότερο ποσό από τα πρώτα δύο προγράμματα, δηλαδή πιθανότατα για μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων». 


Ο γερμανός υπουργός επανέλαβε πως νέο πακέτο θα συνοδεύεται με τον όρο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. «O ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο Β.Σόιμπλε.


Και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Μια νομισματική ένωση όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι τηρούν τους κοινούς κανόνες».

ΥΠΟΙΚ: «Το θέμα του ευρώ έχει απαντηθεί οριστικά»

«Το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού.

»Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015» 
ήταν η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε βολές του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντας επί της ουσίας στόχευε στις δηλώσεις Σόιμπλε.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube