REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 20 Ιουνίου 2014

Εξηγήσεις Αθανασίου για τη δικογραφία για τα υποβρύχια

Εξηγήσεις Αθανασίου για τη δικογραφία για τα υποβρύχια
Mιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, ο κ. Αθανασίου είπε πως «έγινε λάθος στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας» (φωτ. αρχείου EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
Εξηγήσεις για τους χειρισμούς του στη δικογραφία για τα υποβρύχια έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Mιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, ο κ. Αθανασίου είπε πως «έγινε λάθος στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας» όπου αναφερόταν ότι διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την οποία προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, η δικογραφία εστάλη στη Βουλή στις 30 Μαΐου και «πρέπει να ήρθε στη Βουλή στις 2 ή 3 Ιουνίου». Ωστόσο η δικογραφία έχει αριθμό πρωτοκόλλου 4 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή έχει ξεκαθαρίσει ότι η δικογραφία έφθασε αφού έκλεισε η Ολομέλεια.
Λίγο αργότερα και εν μέσω της συνεδρίασης ο κ. Αθανασίου επανήλθε δηλώνοντας τα εξής: «Πήρα ένα SMS ότι υπάρχει σύγχυση με τις ημερομηνίες». «Εφόσον το πρωτόκολλο της Βουλής λέει 4 Ιουνίου, το έστειλα 4 Ιουνίου». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε «το SMS ποιος σας το έστειλε» και ο υπουργός απάντησε «δεν έχει σημασία».
Ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι παρέλαβε την δικογραφία στις 5 Μαΐου και την απέστειλε στη Βουλή στις 30 Μαΐου χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό της. «Αν ήξερα το περιεχόμενο της δικογραφίας και ότι αφορούσε αυτά και πρόσωπα και είχε αυτό το περιεχόμενο, θα την έστελνα 5 Μαΐου ώστε να δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα αναξιοπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. Εξήγησε ότι η δικογραφία απεστάλη στις 30 Μαΐου, επειδή στις 9 Μαΐου έκλεισε η Βουλή λόγω των εκλογών και άνοιξε στις 28 Μαΐου.
«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως δικαιώνεται» είπε ο Χ. Αθανασίου παρομοιάζοντας την υπόθεση με τον αγώνα Ισπανίας – Ολλανδίας: «η Ισπανία έβαλε 1 γκολ και στη συνέχεια δέχθηκε 5. Κάπως έτσι παρομοιάζω το χθεσινό πυροτέχνημα της κ. Κωνσταντοπούλου. Πίστεψαν ότι χθες έβαλαν 1 γκολ. Σήμερα όμως δέχθηκαν 5 γκολ».
Νωρίτερα, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης, αλλά και σύγκληση της Ολομέλειας με αφορμή την δικογραφία που απέστειλαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση με τα υποβρύχια.
Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας: «είναι λόγος παραίτησής σας κύριε υπουργέ. Είναι λόγος παραίτησης της κυβέρνησης. Είναι λόγος σύγκλησης της ολομέλειας της Βουλής». Υποστήριξε ακόμη ότι αυτά που έγιναν «σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα».
newsroom naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube