Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία , Τρομοκρατία 8 Μαΐου 2014

Ενέσεις ηθικού με βίντεο και δολάρια ΗΠΑ

Αυτό το βίντεο «ανέβασε» στο Διαδίκτυο η συριακή αντιπολίτευση, καμαρώνοντας για το επίτευγμά της...
ΓΙΟΥΛΑ ΖΑΧΙΩΤΗ 
Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 30
νεκρούς στρατιώτες σημειώθηκε χθες στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, όταν
αντάρτες πυροδότησαν εκρηκτικά τα οποία είχαν τοποθετήσει σε σήραγγα που
περνούσε κάτω από σημείο ελέγχου των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Ασαντ.


Αυτό το βίντεο «ανέβασε» στο Διαδίκτυο η συριακή αντιπολίτευση, καμαρώνοντας για το επίτευγμά της… Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η έκρηξη ήταν από τις σφοδρότερες που έχουν πραγματοποιήσει οι μαχητές της αντιπολίτευσης κατά κυβερνητικών δυνάμεων το διάστημα που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ. Αξιωματούχοι δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι «το μέγεθος της έκρηξης που σημειώθηκε χθες ήταν ασυνήθιστο».

Μετά την αιματηρή επίθεση οι οπαδοί της αντιπολίτευσης ανήρτησαν στο Διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν το σημείο της έκρηξης τυλιγμένο σε πυκνούς καπνούς υπό τον ήχο πυροβόλων όπλων ενώ άνδρες ζητωκραύγαζαν «Allahu akbar», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τουλάχιστον δυο αξιωματούχοι του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες του Ισλαμικού Μετώπου και της οργάνωσης Ασπίδες του Επαναστατικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οργάνωση.Σε διπλωματικό επίπεδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια κίνηση αναβάθμισης των σχέσεών τους με τη συριακή αντιπολίτευση, ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν επισήμως τις αντιπροσωπείες του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού (ΕΣΣ) σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη ως ξένες διπλωματικές αποστολές.

Σε δήλωση του ο επικεφαλής της αποστολής Αχμέντ Τζάρμπα, που θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή «ήταν μια διπλωματική έκρηξη ενάντια στη νομιμότητα του Ασαντ και δείχνει πόσο η αντιπολίτευση έχει προοδεύσει».

Παράλληλα η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της συριακής αντιπολίτευσης με 27 εκατομμύρια δολάρια για τον αγώνα της κατά του καθεστώτος Ασαντ, με την υποσημείωση ότι τα χρήματα θα δοθούν για «μη θανατηφόρα βοήθεια» υπονοώντας ότι δεν θα αφορά την προμήθεια όπλων.

(ΠΗΓΕΣ Reuters-BBC-ΑΠΕ)
ΓΙΟΥΛΑ ΖΑΧΙΩΤΗ
Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube