REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Μαΐου 2014

Γιώργος και Ρεπούση κατέστρεψαν τον Κουβέλη

Γιώργος και Ρεπούση κατέστρεψαν τον Κουβέλη
Την εκλογική καθίζηση της ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη με το 1,21% που συγκέντρωσε αποτελεί την αρνητική έκπληξη της εκλογικής αναμέτρησης.
Ξεπερνώντας ακόμη και τα χειρότερα προγνωστικά, η ΔΗΜΑΡ βρέθηκε μακριά από όλους τους στόχους που είχε θέσει σε αυτές τις εκλογές και μπαίνει σε φάση έντονης εσωτερικής αντιπαράθεσης, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι αντιθέσεις που έφερε η απόφαση του κ. Κουβέλη να αποχωρήσει πριν από ένδεκα μήνες από την τρικομματική κυβέρνηση.
     Οι «μεταγραφές» στελεχών του ΠΑΣΟΚ που επεχείρησε όχι μόνον δεν την ευνόησαν, αλλά φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα ότι την έπληξε βαρύτατα, ενώ ακόμη και στελέχη του κόμματος καταμαρτυρούν ευθύνες στην ηγεσία για την εντύπωση που έδωσε περί συμπόρευσης με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος και ευθύνεται για την οικονομική τραγωδία της Ελλάδας. Αρνητικός παράγοντας υπήρξαν και οι συνεχείς αντεθνικές δηλώσεις της κ. Ρεπούση, την οποία δεν αποδοκίμασε η ηγεσία.
     Γενική, πάντως, είναι η εκτίμηση πολιτικών αναλυτών ότι η ΔΗΜΑΡ πληρώνει βαρύτατο τίμημα για τις συνεχείς παλινωδίες της ηγεσίας της, ενώ δεν αποκλείεται τις προσεχείς μέρες να υπάρξουν εξελίξεις, αφού το κλίμα στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι βαρύ.
?????????????????????????????
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΗ
“Οι Έλληνες πολίτες κρατούν με την ψήφο τους την πορεία της χώρας στα χέρια τους. Με υπευθυνότητα, με λογισμό, αλλά και με όνειρο και ελπίδα αποφασίζουν για το πως θα πορευθεί η χώρα” δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “οι Έλληνες πολίτες αυτή την υπευθυνότητα απέναντι στην πολιτική κατάσταση που υπάρχει θα την καταδείξουν και θα την εκφράσουν με την ψήφο τους”. “Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού το πως θα πορευθεί αυτός ο τόπος. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπευθυνότητα, αυτός ο λογισμός και αυτή η ελπίδα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα καθοδηγήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους προσβλέπω με απόλυτη εμπιστοσύνη”, τόνισε ο κ. Κουβέλης.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ;
Άμεση σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου προκαλεί το δυσμενές αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ, των ευρωεκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Φώτης Κουβέλης, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό. «Η ΔΗΜΑΡ είναι βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα συζητήσουμε το μήνυμα των εκλογών και τις αιτίες του αποτελέσματος» ανακοίνωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Η ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ευχαρίστησε τα μέρη και τους φίλους, που εργάστηκαν για τις εκλογές, καθώς κι όσους πολίτες υποστήριξαν με τη ψήφο τους την παράταξη.
Τέλος, ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε όσους στήριξαν υποψήφιους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜΑΡ, υποψήφιοι οι οποίοι συνέβαλαν, όπως είπε, καθοριστικά με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μακρά νύχτα αναμένουν τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μέχρι να διαμορφωθεί οριστικά το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα και εάν εκλέξει ή όχι ευρωβουλευτή, δηλαδή εάν καταφέρει να ξεπεράσει το κρίσιμο όριο του 3%.
Από το αποτέλεσμα του exit poll, καθώς και τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν, εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα πρόκειται να είναι οριακό για τη ΔΗΜΑΡ και θεωρείται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη πριν ανακοινωθεί, τουλάχιστον, το 25% των πραγματικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών.
Επίσης, θεωρούν ότι τα διαφαινόμενα αποτελέσματα φανερώνουν ότι η πόλωση που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες, λειτούργησε εις βάρος των μικροτέρων κομμάτων.
Σε κάθε περίπτωση, όλα τα δεδομένα του τελικού αποτελέσματος, συμπεριλαμβανομένων και των αδυναμιών που εμφάνισε η ΔΗΜΑΡ, θα εξετασθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος.
ΠΗΓΗ: ANA-MPA, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, http://www.mignatiou.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube