Γενικά θέματα 16 Μαΐου 2014

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στο Σλαβιάνσκ

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στο Σλαβιάνσκ

REUTERS/YANNIS BEHRAKIS
Κάποια στρατιωτικά φορτηγά και τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς το Σλαβιάνσκ, με την υποστήριξη ενός μεταγωγικού ελικοπτέρου MI-8 και ενός επιθετικού ελικοπτέρου MI-24.
H επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας εναντίον των ένοπλων φιλορώσων ανταρτών στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιό τους, συνεχίζεται ανέφερε την Πέμπτη, ένα Ουκρανός αξιωματικός.
«Χθες το βράδυ, κοντά στο χωριό Σταροβαρβαρίβκα,, προχωρήσαμε στη σύλληψη πολλών “τρομοκρατών”. Αυτό δεν ήταν εύκολο, καθώς εκείνοι κρύβονταν ανάμεσα στους πολίτες. Δεν υπήρξε κανένας νεκρός ή τραυματίας από την πλευρά μας ούτε από την πλευρά του άμαχου πληθυσμού», είπε ο αξιωματικός που δεν κατονομάζεται στο Γαλλικό πρακτορείο.
Από την πλευρά των φιλορώσων αποσχιστών ένας εκπρόσωπός τους ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων το βράδυ της Πέμπτης στο συγκεκριμένο το χωριό κοντά στο Σλαβιάνσκ είχαν ως αποτέλεσμα 11 Ουκρανοί στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ο ουκρανικός στρατός έχει στήσει σημεία ελέγχου στο δρόμο που οδηγεί στο Σλαβιάνσκ, με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και με άρματα μάχης, τρία ελικόπτερα και αντιαεροπορικά πυροβόλα.
Επίσης όπως έγινε γνωστό κάποια στρατιωτικά φορτηγά και τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς το Σλαβιάνσκ, με την υποστήριξη ενός μεταγωγικού ελικοπτέρου MI-8 και ενός επιθετικού ελικοπτέρου MI-24.
Ωστόσο ένα από τους στρατιώτες δήλωσε «υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας εναντίον των αυτονομιστών, που επιτίθενται συχνά εναντίον μας».
Όμως όπως είπε και επιβεβαιώνει και το πρακτορείο, οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν περικυκλώσει εντελώς το Σλαβιάνσκ, ενώ και οι εννέα δρόμοι που οδηγούν στην πόλη έχουν αποκλειστεί.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube