REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Μαΐου 2014

Το «8+1» της ΝΔ στις περιφέρειες

Το «8+1» της ΝΔ στις περιφέρειες
Ραβανός Αρης

Το χάρτη των περιφερειακών εκλογών προβάλλει η Νέα Δημοκρατία για να αντισταθμίσει και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα με διαφορά τουλάχιστον 3-3,5%.

Από τη Συγγρού τονίζεται ιδιαίτερα ότι η ΝΔ σε σχέση με τους πέντε περιφερειάρχες που είχε εκλέξει το 2010 βρίσκεται σε σαφώς διαφορετική κατάσταση και τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές είναι πολύ καλύτερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της «γαλάζιας» ηγετικής ομάδας στη Συγγρού, η ΝΔ στο τέλος της βραδιάς θα προσμετρά «8+1» περιφερειάρχες και αυτό κρίνεται ως άκρως ικανοποιητικό.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ, εκτός από τον Αλέκο Καχριμάνη που εξελέγη στην Ήπειρο από την πρώτη Κυριακή, προσμετρά τον Πέτρο Τατούλη στην Πελοπόννησο, τον Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία, τον Κώστα Μπακογιάννη στη Στερεά Ελλάδα, τη Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο, το Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο και πιθανά και τον Γιώργο Παυλίδη στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Επίσης, ελπίζουν σε ανατροπή στη Δυτική Ελλάδα και σε νίκη του Ανδρέα Κατσανιώτη έναντι του Απόστολου Κατσιφάρα. Ξεκάθαρη η ήττα του Σπύρου Σπύρου στα Ιόνια Νησιά και του Σεραφείμ Τσόκα στην Κρήτη, αν και ο δεύτερος και μόνο ότι συμμετείχε στο δεύτερο γύρο ήταν έκπληξη, αλλά και του Γιώργου Δακή στη Δυτική Μακεδονία.

Στη Συγγρού προσμετρούν και τον Απόστολο Τζιτζικώστα που σάρωσε με 70%, παρά τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα και τονίζουν ότι αν και «αντάρτης» στις εκλογές, παραμένει μέλος της ΝΔ και της «κεντροδεξιάς οικογένειας». Η νίκη του κ. Τζιτζικώστα ήταν και ένα σαφές μήνυμα σε όσους υποστήριξαν την χαμηλής πτήσης υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αξιολόγηση που γίνεται στη ΝΔ για τη στάση του ΠαΣοΚ σε κρίσιμες μάχες, όπως στο Ιόνιο και στη Δυτική Μακεδονία. Αθροίζοντας τους ψήφους σε απόλυτους αριθμούς, τονίζουν έμπειρα στελέχη της ΝΔ, ότι «το ΠαΣοΚ πούλησε τους υποψηφίους της ΝΔ» και δεν τους στήριξε όπως ήταν και η «γαλάζια» προσδοκία, μετά και την κεντρική γραμμή που δόθηκε από το Μαξίμου για να υποστηριχθούν π.χ. ο Γιώργος Καμίνης στο Δήμο Αθηναίων και ο Γιάννης Σγουρός στην περιφέρεια Αττικής.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube