Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Μαΐου 2014

Παρατείνεται κατά 48 ώρες η κράτηση του Τζ. Ανταμς

Παρατείνεται κατά 48 ώρες η κράτηση του Τζ. Ανταμς

Η απόφαση προκαλεί οργή στο Σιν ΦέινΠαρατείνεται κατά 48 ώρες η κράτηση του Τζ. Ανταμς

Ανακοίνωση της αστυνομίας της Βορείου Ιρλανδίας

Οργή προκαλεί στο Σιν Φέιν η ανακοίνωση της αστυνομίας ότι παρατείνεται κατά 48 ώρες με δικαστική εντολή η κράτηση του αρχηγού του κόμματος Τζέρι Άνταμς προκειμένου να δοθεί πρόσθετος χρόνος στις Αρχές για την ανάκρισή του σχετικά με πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας τέσσερις δεκαετίες πριν, την περίοδο των Ταραχών στη Βόρειο Ιρλανδία.
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας αναφέρει ότι στη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών ακρόασης δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα παράτασης της κράτησης του Τζέρι Άνταμς για άλλες δύο ημέρες.

Εάν το αίτημα είχε απορριφθεί, θα έπρεπε είτε να απαγγελθούν κατηγορίες στον ηγέτη του Σιν Φέιν, είτε να αφεθεί ελεύθερος. Η επόμενη διορία είναι πλέον το βράδυ της Κυριακής.

Τον Σιν Φέιν προειδοποιεί ότι εάν ασκηθεί δείξωση στον Τζέρι Άνταμς θα μπορούσε να ανακαλέσει την υποστήριξή του στην έννομη τάξη στη Βόρειο Ιρλανδία, δέσμευση-κλειδί στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας και πρώην ηγέτης του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) έχει καταγγείλλει προσπάθεια υπονόμευσης της ειρηνευτικής διαδικασίας πίσω από την κράτηση του ηγέτη του Σιν Φέιν.

Ο Τζέρι Άνταμς τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ από τον IRA το 1972 στο Μπέλφαστ.

Η υπόθεση θεωρείται μία από τις πλέον «μαύρες» στιγμές της περιόδου των Ταραχών στη Βόρειο Ιρλανδία.

Η 37χρονη Τζιν ΜακΚόνβιλ, χήρα και μητέρα δέκα παιδιών, σύρθηκε έξω από το διαμέρισμά της υπό την απειλή όπλου μπροστά στα μάτια των παιδιών της λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1972 και έκτοτε θεωρήθηκε ως «αγνοούμενη».

Η σορός της εντοπίστηκε δεκαετίες αργότερα, το 2003 -τέσσερα χρόνια αφότου ο IRA παραδέχτηκε τη δολοφονία της θεωρώντας ότι είναι «πληροφοριοδότης».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube