Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Μαΐου 2014

Οι ελληνικές εκλογές των 40 χιλιάδων υποψηφίων


Στην αλλαγή της νομοθεσίας στην Ελλάδα η οποία αύξησε τον
αριθμό των υποψηφίων κατά 50% στις τοπικές εκλογές αναφέρεται
ανταπόκριση της Nefeli Agkyridou από την Αθήνα στην ιστοσελίδα του CNBC
(«Greek local elections with…. 40,000 candidates?») σημειώνοντας ότι στον
πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής θα συμμετάσχουν
40.000 περίπου υποψήφιοι.


Έχοντας βαρεθεί, όπως επισημαίνεται, τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και την εξαετή λιτότητα χιλιάδες ανεξάρτητοι πολίτες έδραξαν την ευκαιρία για να εισέλθουν στην πολιτική αρένα και να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της ελληνικής κυβέρνησης. Αριθμός ρεκόρ υποψηφίων υπάρχει και στις ευρωεκλογές, καθώς συμμετέχουν σε αυτές 43 κόμματα με 1.300 περίπου υποψηφίους.

Οι διπλές εκλογές θα μπορούσαν να απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, καθώς τα αποτελέσματά τους θεωρούνται ενδεικτικά για την ψήφο των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα υπάρξει «πολιτικός σεισμός» εάν το κόμμα του κατορθώσει να συγκεντρώσει υψηλότερο ποσοστό από εκείνο της κυβερνητικής συμμαχίας. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που μετέδωσε το τ/δ Mega ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας κατά 0,5%.

Το ΔΝΤ έχει ωστόσο αναφερθεί κατ’ επανάληψη στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, θεωρώντας την κρίσιμο παράγοντα στον έλεγχο της προόδου της χώρας.

«Η Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας συμφώνησαν στην ανακούφιση του χρέους, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σεβασθεί τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν αποφασισθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, GerryRice, προσθέτοντας ότι «στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, η πολιτική σταθερότητα είναι ένα κρίσιμο θέμα».

http://www.cnbc.com/id/101676222
Πηγή 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube