Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Μαΐου 2014

Προτεραιότητες και στόχοι της Ελλάδας στην Ευρώπη – Επτά υποψήφιοι ευρωβουλευτές απαντούν σε 21 ερωτήματα

Προτεραιότητες και στόχοι της Ελλάδας στην Ευρώπη – Επτά υποψήφιοι ευρωβουλευτές απαντούν σε 21 ερωτήματα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ποιες είναι οι ελληνικές προτεραιότητες στην Ευρώπη; Σε 21 ερωτήσεις απάντησαν συνολικά επτά υποψήφιοι ευρωβουλευτές
Ποιες είναι οι ελληνικές προτεραιότητες στην Ευρώπη; Σε 21 ερωτήσεις απάντησαν συνολικά επτά υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι οποίοι εξέφρασαν βασικές προγραμματικές θέσεις στο πλαίσιο αναμέτρησης που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με τη χορηγία της «Ναυτεμπορικής» και του naftemporiki.gr, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη, υπό τον τίτλο «Οικονομική πολιτική και δημόσια διακυβέρνηση: Οι ελληνικές προτεραιότητες στην Ευρώπη».

Ζωή Γεωργαντά, ΑΝΕΛ
Την περικοπή του «απεχθούς χρέους», μετά τη δραστηριοποίηση μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου, δήλωσε ότι προτίθεται να διεκδικήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ζωή Γεωργαντά, η οποία υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξωτερικών οφειλών του Δημοσίου είναι παράνομο.
Γιώργος Ιωαννίδης, ΔΗΜΑΡ
Μία «κιβωτό απασχόλησης», δηλαδή ένα επιθετικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, με στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 10% μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, πρότεινε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Ιωαννίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υφίσταται η έννοια της σταθεροποιημένης οικονομίας όταν αυτή είναι αντιμέτωπη με σχεδόν 30% ανεργία.
Βασίλης Κορκίδης, ΝΔ
Υπέρ της διευκόλυνσης των ελληνικών μμε στο ζήτημα της καταβολής οφειλών στο εσωτερικό της χώρας τάχθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας ότι αυτές ανέρχονται σε περίπου 100 δισ., εκ των οποίων τα 65 αφορούν φόρους προς το Δημόσιο. Παράλληλα, σημείωσε ότι χρειάζεται η χορήγηση κινήτρων ώστε καθεμία επιχείρηση να προσλάβει τουλάχιστον έναν άνεργο.
Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γέφυρες
Ακόμη και τώρα το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει διδαχτεί πάρα πολύ λίγα πράγματα από την κρίση, συμπέρανε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τις Γέφυρες Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε ότι μία μεταρρύθμιση που ξεκινά και δεν ολοκληρώνεται κάνει μεγαλύτερη ζημιά.
Αναφερόμενη στο ευρώ, μίλησε για ένα ενιαίο αλλά ανυπεράσπιστο νόμισμα, υπό την έννοια ότι δεν υπόκειται σε επαρκή εποπτεία και στερείται «δανειστή έκτακτης ανάγκης». Η ίδια μίλησε για ανησυχητική βραδυπορία της Γερμανίας στο εγχείρημα της τραπεζικής ένωσης.
Γιώργος Μαυρωτάς, Ποτάμι
Το μήνυμα ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις απαιτούν και μεγάλες συναινέσεις έστειλε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος έδωσε έμφαση στην παράμετρο της αξιοκρατίας. Ο ίδιος στάθηκε στη σημασία χορήγησης κινήτρων από την Ε.Ε. στους νέους Ελληνες επιχειρηματίες και προέτρεψε για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μέσα από τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τους παραγωγικούς πόρους.
Παράλληλα, δήλωσε θετικός στην εκχώρηση περαιτέρω εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών στην ΕΕ, υπό το πρίσμα ότι η ευρωπαϊκή σύγκλιση αποτελεί μονόδρομο στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Κατερίνα Μπατζελή, Ελιά
Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει από το λήθαργο της λιτότητας, στον οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς Κατερίνα Μπατζελή, η οποία μεταξύ άλλων τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κοινών ευρωπαϊκών υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Η ίδια εισηγήθηκε τη θέσπιση ενός νέου χρηματοδοτικού πλαισίου στη βάση ολοκληρωμένων συγχρηματοδοτούμενων έργων.
Δημήτρης Παπαδημούλης, ΣΥΡΙΖΑ
Πρέπει να εγκαταλειφθεί η προτεσταντικού τύπου εμμονή στη λιτότητα, με μία στροφή προς την ανάπτυξη, ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ενός «new deal», εκφράζοντας την άποψη ότι το χρέος του Νότου στην ουσία είναι πλεόνασμα του Βορρά. «Φτάσαμε στο σημείο οι ΗΠΑ, υπό τη διακυβέρνηση Ομπάμα, να εφαρμόζουν πιο κεϊνσιανές πολιτικές απ’ ό,τι η Ευρώπη» σημείωσε.
Χαιρετισμοί
«Εχουμε φτάσει στις εκλογές και δεν έχουμε συζητήσει τα σημαντικά θέματα της Ευρώπης» σχολίασε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, σημειώνοντας ότι το Επιμελητήριο στοχεύει να ενισχύσει το διάλογο και τη συναίνεση.
Την καταγραφή και παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα, αλλά και την προαγωγή διαλόγου για την ανάπτυξη και την απασχόληση ανέδειξε ως στόχο του οργανισμού το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Πολιτικής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κώτσαλος.
Για μία εκλογική αναμέτρηση που συμπίπτει χρονικά με την προσπάθεια ανασύνταξης των θεσμών της Ευρώπης, «η οποία δείχνει να σηκώνεται από το χτύπημα της κρίσης, χωρίς ωστόσο να πατά καλά στα πόδια της», έκανε λόγο ο συντονιστής της εκδήλωσης, Γενικός Διευθυντής της «Ναυτεμπορικής» Γιάννης Περλεπές.
Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube