REAL TIME |

Weather Icon

Απούσα η Ελλάδα από τον διεθνή διαγωνισμό επίλυσης προβλημάτων του PISA – “Γιατί κύριε; “

Απούσα η Ελλάδα από τον  διεθνή διαγωνισμό επίλυσης προβλημάτων του PISA –  “Γιατί κύριε; “

Κυριάρχησαν οι Ασιάτες μαθητές στα τεστ επίλυσης προβλημάτων
του 
Οι Αμερικανοί έφηβοι της ηλικίας των 15 ετών τα πήγαν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν σε διεθνή διαγωνισμό επίλυσης προβλημάτων δεδομένων των επιδόσεων τους στα μαθηματικά, την κατανόηση κειμένου και τις φυσικές επιστήμες, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφορικά με το Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των Μαθητών (PISA).
Οι ΗΠΑ κατετάγησαν στην 18η θέση μεταξύ 44 χωρών και περιοχών για την επίδοσή τους σε διαδικτυακό τεστ επίλυσης προβλημάτων, το οποίο ήλεγξε μέσω ενός συστήματος διεπαφής τηνμ ικανότητα των μαθητών να χρησιμοποιήσουν  ένα MP3 player που δεν είχαν ξαναδεί, να θέσουν σε λειτουργία έναν θερμοστάτη, να αγοράσουν ένα εισιτήριο τρένου, να σχεδιάσουν ένα δρομολόγιο με κίνηση στους δρόμους ή να ελέγξουν μία ηλεκτρική σκούπα-ρομπότ. Στόχος των τεστ ήταν οι μαθητές να «ερευνήσουν συστηματικά ένα σενάριο πολύπλοκου προβλήματος, να σχεδιάσουν λύσεις πολλών βημάτων που θα λαμβάνουν υπόψιν όλους τους περιορισμούς και να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνουν».

Οι ασιατικές χώρες κυριάρχησαν στα τεστ επίλυσης προβλημάτων, με τη Σιγκαπούρη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το Μακάο της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ της Κίνας, τη Σαγκάη της Κίνας και την Ταϊβάν (που ο ΟΟΣΑ αποκαλεί ευγενικά κινεζικό Ταϊπέι) .

Ενώ η επίδοση των Αμερικανών μαθητών δεν ήταν σπουδαία, ήταν 10 μονάδες υψηλότερη της αναμενόμενης με βάση το πώς οι μαθητές τα πήγαν σε άλλες εξετάσεις, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Άλλες χώρες που βρέθηκαν πιο υψηλά από ό,τι αναμενόταν για τον ίδιο λόγο: Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σερβία, Αγγλία, Ιταλία και Βραζιλία. Αντιθέτως, η Βουλγαρία, η Σαγκάη, η Πολωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν πολύ χειρότερη επίδοση από ό,τι σε προηγούμενα τεστ.

Οι μαθητές της Βραζιλίας, της Ιρλανδίας, της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ήταν σχετικά καλοί στα διαδραστικά προβλήματα -αυτά που απαιτούν από τους μαθητές να εντοπίζουν ορισμένα από τα στοιχεία που χρειάζονται για την επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τα αγόρια υπεραπέδωσαν έναντι των κοριτσιών σε 23 από τις 44 χώρες ή περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Τα κορίτσια είχαν καλύτερη επίδοση σε πέντε, ενώ δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ αγοριών και κοριτσιών σε 16 χώρες ή περιοχές.

Capital

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube