Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Απριλίου 2014

Τρικυμία στην κυβέρνηση…

Τρικυμία στην κυβέρνηση…

•Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με την πώληση του ΟΛΘ, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη του διαγωνισμού!

olth teloneio

Τη διάθεση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ δίνοντας έγκριση για τη έναρξη της διαδικασίας πώλησης μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός θα έχει δύο φάσεις με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 5η Ιουνίου.
Στην πρώτη φάση θα εξεταστούν τα οικονομικά κριτήρια και στη δεύτερη τα τεχνικά.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν ιδία κεφάλαια άνω των 150 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή την αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΘ εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι κανένα κόμμα δεν συμφωνεί με αυτήν την κίνηση, όπως και το σύνολο των παραγωγικών φορέων της πόλης. Μάλιστα το συγκυβερνών κόμμα χαρακτηρίζει ακατανόητη και εσπευσμένη την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται πως το Δημόσιο κατέχει το 74% των μετοχών του ΟΛΘ, που σημαίνει ότι σε δεύτερη φάση, μετά δηλαδή την πώληση του 67%, μπορεί να διατεθεί μόνο ένα 7% των μετοχών.

«Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου και προσθέτει:

«Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη. Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκειά της».
Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube