Weather Icon
ΟΑΣΕ , Ουκρανία 20 Απριλίου 2014

Μεσολαβητής του ΟΑΣΕ μεταβαίνει στην ανατολική Ουκρανία

Μεσολαβητής του ΟΑΣΕ μεταβαίνει στην ανατολική Ουκρανία
Προς την ανατολική Ουκρανία κατευθύνεται μεσολαβητής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία (ΟΑΣΕ) στην Ευρώπη, με στόχο να επιτύχει την παράδοση των φιλορώσων αυτονομιστών, ενώ η κυβέρνηση του Κιέβου έχει κηρύξει εκεχειρία για το Πάσχα μετά την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Μόσχα.

Οι ένοπλοι που έχουν καταλάβει δημόσια κτήρια στο Ντονέτσκ και άλλες πόλεις με τους Ρωσόφωνους πληθυσμούς στην ουκρανική μεθόριο αρνούνται να αναγνωρίσουν την συμφωνία της Γενεύης που επιτεύχθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την οποία η Ρωσία, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί του Κιέβου, οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμφώνησαν ότι ο ΟΑΣΕ θα πρέπει να επιβλέψει τον αφοπλισμό των ενόπλων και την εκκένωση των υποδομών και των δρόμων που έχουν καταλάβει.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν η ένταση που ακολούθησε την καθαίρεση του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς μπορεί να εκτονωθεί.
ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube