Weather Icon

Π. Τατσόπουλος: Εγκληματική ανευθυνότητα στον χειρισμό του θέματος της Θράκης

Π. Τατσόπουλος: Εγκληματική ανευθυνότητα στον χειρισμό του θέματος της Θράκης

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επικρίνει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, σχετικά με το όλο ζήτημα που ανέκυψε με τις αποσύρσεις των υποψηφιοτήτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ φωτογραφία αρχείου).
Eγκληματική ανευθυνότητα στον χειρισμό του θέματος της Θράκης διαπιστώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, σημειώνοντας πως δεν μιλά μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά για όλους.
Με αφορμή τις πρόσφατες αποσύρσεις υποψηφίων με τον ΣΥΡΙΖΑ (Σουλεϊμάν και Αχμέτ Κουρτ), ο κ. Τατσόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM, επισήμανε πως η μόνιμη, δεκαετίες τώρα, θέση της Τουρκίας είναι η κοσσοβοποίηση: «Θέλει δηλαδή να σου πει η Τουρκία ότι η Δυτική Θράκη είναι κατεχόμενη από την Ελλάδα, ότι έχει έναν ομογενοποιημένο τουρκογενή, καθαρά τουρκικό πληθυσμό, που η συνθήκη της Λοζάνης δεν τον αναγνωρίζει ως τουρκικό, αλλά μόνο ως μουσουλμανικό και ότι με χρόνια με καιρούς πάλι θα την ενώσουμε με την Ανατολική Θράκη».
Ο κ. Τατσόπουλος υποστήριξε πως απέναντι σε αυτή τη θέση «έχουμε μερικές φορές μια αφελή στάση», και διατύπωσε έντονες επικρίσεις για τα περί αυτοπροσδιορισμού, βάζοντας στο στόχαστρό του τον υποψήφιο για την Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Χριστόπουλο.
Όπως είπε, «εδώ δεν έχουμε μια περιοχή που εσύ λες πως θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι ως Αμερικανός, ως Εσκιμώος, ως Γιαπωνέζος. Έχουμε μια συνοριακή περιοχή, όπου ο αυτοπροσδιορισμός χρησιμοποιείται ως βατήρας για τον αλυτρωτισμό».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής επέκρινε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, σχετικά με το όλο ζήτημα που ανέκυψε με τις αποσύρσεις των υποψηφιοτήτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«Χέστηκα πόση ζημιά θα κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Με ενδιαφέρει πόση ζημιά θα κάνει στην Ελλάδα. Με ενδιαφέρει ότι ξαφνικά τον νταβατζή από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, ο οποίος έχει δηλωμένη θέση, μιλάει για νεοθωμανισμό, μιλάει για παντουρκισμό, δεν κρύβεται και εμείς είμαστε και παρωνυχίδα μπροστά στα συνολικά σχέδια του. Τον φέρνουμε πάλι διαιτητή. Η στάση που έδειξε η Ν.Δ. ακόμα και αν αρχικά μπορεί να είχε δίκιο σε κάποια πράγματα, δεν ξεμπροστιάζεις τον κομματικό αντίπαλο ανοίγοντας την πόρτα σε ένα εθνικό θέμα, για το οποίο θα είσαι και εσύ χαμένος».
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube