REAL TIME |

Weather Icon

“Εσκεμμένη διαίρεση της μειονότητας σε τρία κομμάτια” σύμφωνα με την Τοπική οργάνωση Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ

“Εσκεμμένη διαίρεση της μειονότητας σε τρία κομμάτια” σύμφωνα με την Τοπική οργάνωση Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ
Τοπική οργάνωση Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ για Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Μια η μειονότητα!

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκος Καλιαμπάκας σε …εθιμοτυπική επίσκεψη στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Αυτό που λέμε “μια είναι η μειονότητα και δεν υπάρχουν Πομάκοι και Ρομά, μόνο Τούρκοι”.
“Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης γνωρίζει τον πραγματικό ρόλο και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί μια υποψηφιότητα, όπως αυτή της κ. Σουλεϊμάν Σαμπιχά και γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια στη Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη, τις δραστηριότητές της” δηλώνει.
Για «εσκεμμένη διαίρεση της μειονότητας σε τρία κομμάτια» (πομάκοι, τουρκογενείς, ρομά) κάνει λόγο η τοπική οργάνωση Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Σουλεϊμάν Σαμπιχά στον απόηχο της απόσυρσης της υποψηφιότητάς της από το κόμμα. 


“Η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά για τις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο αθώα και κυρίως μια ‘καλή υποψηφιότητα’ από τη μειονότητα όπως εσκεμμένα συνεχίζει να παρουσιάζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ” αναφέρει σε μακροσκελή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της τοπικής οργάνωσης Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.


“Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης γνωρίζει τον πραγματικό ρόλο και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί μια υποψηφιότητα, όπως αυτή της κ. Σουλεϊμάν Σαμπιχά και γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια στη Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη, τις δραστηριότητές της” δηλώνει.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως εκ μέρους της οργάνωσης “δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση για οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα Ρομά, που θα εκπλήρωνε τις βασικές προϋποθέσεις του υποψηφίου”, δηλαδή “άνθρωπος της Αριστεράς με ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, την κοινωνία, τη δημοκρατία”.


“Η (ακρο)-δεξιά-πατριωτική αφήγηση του συστήματος, αρκετά συνοπτικά και περιγραφικά, μιλά για την καταπίεση, που υφίστανται τα δυο κομμάτια από τους τουρκογενείς, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του τουρκικού προξενείου. Συντονιστής της άμυνας απέναντι στην τουρκική πολιτική (τουρκοποίηση, κοσσοβοποίηση της Θράκης κτλ) είναι το ΥΠΕΞ” υποστηρίζει στην συνέχεια και διακηρύσσει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε αυτό το δίπολο, το οποίο στη δεδομένη περίοδο έχει κοινό πολιτικό συμφέρον από την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και την εκ νέου ανάδειξη ελεγχόμενων πολιτικών παραγόντων της μειονότητας (κυρίως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.)”.


Σε άλλο σημείο αναφέρει πως “άνθρωποι της μειονότητας όπως η Σουλεϊμάν Σαμπιχά (ρομά) λειτουργούν ως τα θύματα της πολιτικής του προξενείου” και προσθέτει πως “η ίδια προσωπικά και η δράση της μας είναι γνωστή από δεκαπενταετίας και είναι πάγια η επιλογή μας να μην έχουμε καμία επαφή με την ίδια αλλά και με τους κύκλους που συναλλάσσεται”.


Όπως υπογραμμίζει “η κ.Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από την μειονότητα, δεν την εκφράζει και προκαλεί έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στη μειονότητα αλλά και στην πλειονότητα. Ο ρόλος της είναι γνωστός όλα αυτά τα χρόνια (συνεργασία με τον μεγαλοεργολάβο Εμφιετζόγλου και Δίκτυο 21, μαύρες χρηματοδοτήσεις το ΥΠΕΞ, ‘πολιτικό σουλάτσο’ σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, επαφές με Αμερικανό πρόξενο, ‘διαχειρίστρια’ προγραμμάτων επιμόρφωσης ρομά κτλ”.


Καταλήγοντας υποστηρίζει πως από τον συγκεκριμένο αποκλεισμό αυτοί που ενοχλήθηκαν είναι “άνθρωποι του συστήματος, ακροδεξιά και δεξιά στοιχεία, εξαρτημένες φυλλάδες που αντιμάχονται τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι γραφικοί πολιτικοί (Πάγκαλος)” κ.ά.


«Είμαι Ρομά Ελληνίδα και προσπαθώ για τα θέματα των Ρομά. Και οι τοπικοί άρχοντες μας πολεμάνε, και το τούρκικο προξενείο… Έχουμε ταυτότητα οι Ρομά, ευχαριστούμε τους άλλους δεν θα πάρουμε…» ξέσπασε από την πλευρά της στον ΣΚΑΪ η Σουλεϊμάν Σαμπιχά 


«Φαντάζομαι ότι εδώ στη Θράκη υπάρχει η τούρκικη μειονότητα που θεωρεί ότι στα Βαλκάνια και στη Θράκη υπάρχουν τουρκογενείς, και επειδή η Σαμπιχά λεει ότι υπάρχουν και οι Ρομά και οι Πομάκοι, και ίσως επειδή δηλώνει τη δική της ταυτότητα, και δεν είναι κάτω από αυτή την ομπρέλα της τουρκικής μειονότητας, δημιουργήθηκαν προβλήματα» επισήμανε. 

Πηγή: Σκάι 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube