Weather Icon

Ερωτηματικά παρά την παραίτηση του Γκρίζου Λύκου, Κουρτ – Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από το τέλος του 2013

Ερωτηματικά παρά την παραίτηση του Γκρίζου Λύκου, Κουρτ – Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από το τέλος του 2013
Τη φωτογραφία με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων – «Η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση για την συνάντηση Κουρτ – Μπαχτσελί», λέει η Κουμουνδούρου
Την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ από τον συνδυασμό της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επιβεβαίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, όμως τα σχόλια της Κουμουνδούρου για την νέα υπόθεση με υποψήφιο του κόμματος δημιούργησαν νέα ερωτηματικά και αντιφάσεις.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ (δηλ. την Τετάρτη) ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Λένε όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη και την συνάντηση με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί  (επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων) και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.

Υπό αυτήν την έννοια, ένα ερώτημα που τίθεται, πέραν της απουσίας αποδοκιμασίας του μέχρι πρότινος υποψηφίου, είναι γιατί δεν είχε απορριφθεί η συμμετοχή του στους συνδυασμούς αμέσως και όχι με τετράμηνη καθυστέρηση (σ.σ. η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του προηγούμενου έτους, προτού δηλαδή ανακοινωθούν οι συνδυασμοί).

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διευρύνει την συζήτηση σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Αχμέτ Φαΐκογλου και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν».


Προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους που έχουν επιλεγεί από την ηγεσία του είτε για τις ευρωεκλογές είτε για τις περιφερειακές εκλογές του Μαίου.

Μετά τα όσα ακολούθησαν το κόψιμο από το ευρωψηφοδέλτιο της Ρομά κυρίας Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τις τουλάχιστον αμφίσημες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή, κ. Δημήτρη Χριστόπουλου για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης προστέθηκε και ένα νέο πρόβλημα.

Ο «Ριζοσπάστης» σε δημοσίευμά του αναφέρεται στον κ. Αχμέτ Κουρτ ο οποίος ήταν, πριν την παραίτησή του το απόγευμα της Τετάρτης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η εφημερίδα τον  εμφανίζει σε φωτογραφία με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσέλ, των Γκρίζων Λύκων.

O κ. Κουρτ είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο είναι έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

Για το πρόσωπο του κ. Αχμέτ Κουρτ είχε ρεπορτάζ και το «Εθνος» το οποίο ανέφερε πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές λέγοντας και σύμφωνα με την εφημερίδα υποστηρίζει ότι «είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις».

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube