REAL TIME |

Weather Icon

Noble: Δεν συζητάμε με καμιά τουρκική εταιρεία

Νικόλας Ζαννέττος
Τις δηλώσεις του πρώην αμερικανού διπλωμάτη Μάθιου Μπράιζα, ότι η Noble βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο τουρκικές εταιρείες για μεταφορά φυσικού αερίου από τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα διαψεύδει η Noble με ανακοίνωση της. Παράλληλα διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να αποχωρεί από την Κύπρο.
Σε σχέση με τις δηλώσεις Μπράιζα η Noble αναφέρει: “Η Νoble διευκρινίζει ότι δεν είχε συνομιλίες με καμιά τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 στην Τουρκία.”

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα Χαβαντίς ο Μπράιζα υποστήριξε ότι η Noble συζητά τόσο με την τουρκική κρατική εταιρεία Turcas Oil όσο και με τον μεγάλο όμιλο Zorlu την κατασκευή αγωγού για την εξαγωγή του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ προς την Ευρώπη.

Επιπλέον χαρακτηρίζει τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να αποχωρεί από την Κύπρο ως αναληθείς και αβάσιμες.

“Εργαζόμαστε επιμελώς για να επιβεβαιώσουμε πλήρως τις πηγές φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 για το καλό του κυπριακού λαού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube