REAL TIME |

Weather Icon

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ: Βαρύ το τίμημα για την Κύπρο σε περίπτωση κυρώσεων στην Μόσχα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ: Βαρύ το τίμημα για την Κύπρο σε περίπτωση κυρώσεων στην Μόσχα
Πολλά και σημαντικά είπε ο Ρώσος πρέσβης, Στανισλάβ Οσάντσι στην εκπομπή του MEGA, «Στο Μικροσκόπιο» και στο διευθυντή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη

Το θέμα της Ουκρανίας και οι εξελίξεις στην Κριμαία όπου μετά το δημοψήφισμα άνοιξε και ο δρόμος της προσχώρησης της στη Ρωσία μονοπώλησαν την συζήτηση.
Ο Ρώσος πρέσβης είναι ξεκάθαρος. Με τη γλώσσα του διπλωμάτη προειδοποιεί πώς εάν επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στην Μόσχα , τότε θα έρθουν και οι ανάλογες αντιδράσεις, όπως επαναπατρισμός κεφαλαίων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Μηνύματα προς την Δύση αλλά και την Ευρώπη
Ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση του κυρίου Οσάντσι για το Κυπριακό σε συνδυασμό και με την απάντηση που έδωσε για τον αποκλεισμό από το φυσικό αέριο ΑΟΖ και ενδιάμεση λύση..των Ρωσικών εταιρειών.

Για το πρώτο-το Κυπριακό-ρωτήθηκε εάν ενοχλείται η Μόσχα από την ενεργή εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και οι απαντήσεις που έδωσε  σίγουρα θα συζητηθούν σε επίπεδο κυβέρνησης και όχι μόνο.

Είπε, και άλλα όμως για το κούρεμα των καταθέσεων αλλά και για το Ρωσικό δάνειο
Το πιο σημαντικό από όλα είναι η επίσημη κατάθεση της ενόχλησης του Ρώσου διπλωμάτη για τις συνταγές κουρέματος των καταθέσεων σε σχέση με τις απειλές για επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα λόγω Κριμαίας.

Ο Στανισλάβ Οσάντσι λέει ότι παρά το μεγάλο χτύπημα που δέχθηκαν οι Ρώσοι επιχειρηματίες, αυτοί συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Κύπρο λόγω της Ορθόδοξης Πίστης που μας ενώνει. .. Υπάρχει όμως…και το “αλλά”, αφού τα δεδομένα θα αλλάξουν εάν επιβληθούν κυρώσεις στη Μόσχα..τότε θα αλλάξουν πολλά και μέσα σε αυτά και οι όροι αποπληρωμής του ρωσικού δανείου..Κάτι τέτοιο θα έβαζε σε νέες περιπέτειες τον κυπριακό λαό.
Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube