Weather Icon

Κύπρος: Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Μπαρμπαρός

Του Μάριου Αδάμου 
Αφαντο ήταν σήμερα το τουρκικό σκάφος Μπαρμπαρός, που χθες έφθασε μέχρι τα όρια του οικοπέδου ένα της Κυπριακής ΑΟΖ. Οι νέες τουρκικές προκλήσεις δεν αλλάζουν τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς διεμήνυσε από την Πάφο ο υπουργός Άμυνας.
Σε άγνωστα νερά έπλεε κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας το σεισμογραφικό σκάφος Μπαρμπαρός, αφού δεν εξέπεμψε δορυφορικό σήμα για να γνωστοποιηθεί η θέση στην οποία ευρίσκεται.
Χθες το απόγευμα το σκάφος συνοδευόμενο από ρυμουλκό πλοίο και μία κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, κινήθηκε νοτιοδυτικά της Πάφου και σε απόσταση είκοσι-τεσσάρων ναυτικών μιλίων από την ακτή, στα όρια του οικοπέδου ένα της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Το πλοίο παρέμεινε στην περιοχή για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια άλλαξε ρότα πλέοντας παράλληλα με το ακρωτήρι του Ακάμα.

Οι νέες προκλητικές κινήσεις των τούρκων παρακολουθούνται στενά από τις αρμόδιες αρχές, με τον Υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου να διαβεβαιώνει πως οι τουρκικές προκλήσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία με την έκδοση navtex προ ημερών, προχώρησε στην παράνομη δέσμευση μέχρι τα μέσα Μαΐου της θαλάσσιας περιοχής απέναντι από τις ακτές της Πάφου και στα όρια των οικοπέδων ένα, τέσσερα, πέντε και έξι της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, για σεισμογραφικές έρευνες.

Πηγή: Αντ1

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube