Weather Icon
Εκλογές 2014 7 Φεβρουαρίου 2014

Παπαμιμήκος, Σαμαντζίδης και κάποιοι στο Μαξίμου, τίναξαν στον αέρα τη ΝΔ στη Μακεδονία!

Παπαμιμήκος, Σαμαντζίδης και κάποιοι στο Μαξίμου, τίναξαν στον αέρα τη ΝΔ στη Μακεδονία!
Αντιγράφουμε από το ΒΗΜΑ:
Γαλάζιος εμφύλιος: Γ. Ιωαννίδης VS Απ. Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία
Ραβανός Αρης 
Σε εκκρεμότητα οι υποψήφιοι για τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής
Στα δυο έχει κοπεί η Νέα Δημοκρατία στην Κεντρική Μακεδονία και το σκηνικό είναι άκρως εμφυλιοπολεμικό, καθώς μέσα σε δυο εικοσιτετράωρα ανακοινώθηκαν δυο «γαλάζιες» υποψηφιότητες για την περιφέρεια, αυτή του νυν περιφερειάρχη κ. Απ. Τζιτζικώστα και του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ι. Ιωαννίδη.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο «κόουτς» κ. Ιωαννίδης έκανε την δική του κίνηση στην στο αυτοδιοικητικό γήπεδο και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, έχοντας την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου.
Η επιλογή του πρωθυπουργικού γραφείου είναι σαφής στην αναμέτρηση για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είχε εδώ και μέρες προκριθεί ο κ. Ιωαννίδης έναντι του κ. Τζιτζικώστα.
Η απόφαση ενόχλησε τον πρώτο που ανακοίνωσε μόνος του χθες την δική του υποψηφιότητα, προκαλώντας ενόχληση και εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έντονη ήταν και η δυσφορία του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.
Είχαν προηγηθεί όπως αποκάλυψε tovima.gr τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά στον κ. Τζιτζικώστα για να αποσυρθεί, αλλά ο νεαρός περιφερειάρχης που πήρε τη θέση του έκπτωτου κ. Π. Ψωμιάδη, αντέδρασε και δεν θέλησε να μετακινηθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης για να δώσει την μάχη έναντι του νυν δημάρχου κ. Ι. Μπουτάρη.  
Η στάση του δεν άρεσε στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε ότι ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε να ανακοινώσει μόνος του την δική του υποψηφιότητα.
Μάλιστα υποστηρίζεται από τους 46 εκ των 50 περιφερειακών συμβούλων, αλλά και από τον κ. Ψωμιάδη, ανατρέποντας τα δεδομένα στο γαλάζιο σύστημα της Κεντρικής Μακεδονίας, αν και μένει να φανεί πόσοι θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους και κυρίως εάν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες λέγεται ότι έγιναν και πολύ αυστηρές παρατηρήσεις και στον γραμματέα της ΝΔ για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης με τις υποψηφιότητες και ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία.
Επίσης, ο νυν περιφερειάρχης φέρεται να είχε έντονη λογομαχία και προ ημερών με τον κ. Ιωαννίδη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου δεν κατέστη δυνατόν να συμφωνήσουν.
Η εμπλοκή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναδεικνύει και το πρόβλημα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου τις τελευταίες ώρες, κάποιοι συζητούν το όνομα της βουλευτού Έλενας Ράπτη, αν και πολλοί εισηγούνται στήριξη του κ. Μπουτάρη.
Η δήλωση Ιωαννίδη
Μετά τα όσα έγιναν ο κ. Ιωαννίδης προχώρησε σε μια δήλωση, στην οποία αναφέρεται: «Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας. Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά “τείχη”, όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί».
Η μάχη της Αθήνας
Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει μεγάλη εκκρεμότητα, όπως πρώτο έχει γράψει το «Βήμα», με μόνους πρόθυμους μέχρι στιγμής να θέλουν να δώσουν τη μάχη στην πρωτεύουσα, τους κκ. Ν. Κακλαμάνη και Αρ. Σπηλιωτόπουλο με τον δεύτερο να έχει μπει γερά στο «παιχνίδι».
Στη σκιά των πολλών αρνήσεων για υποψηφιότητα, όπως π.χ. των κυριών Όλγας Κεφαλογιάννη και Φωτεινής Πιπιλή και του κ. Ν. Δένδια, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή (Αντένα ) και δήλωσε πρόθυμος να διεκδικήσει το Δήμο, αφήνοντας ωστόσο σαφώς να εννοηθεί ότι αναμένει το σχετικό σήμα του Μαξίμου.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει εισήγηση για τον κ. Σπηλιωτόπουλου με το σκεπτικό ότι έχει διείσδυση και στο κεντροαριστερό ακροατήριο.
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην περιφέρεια Αττικής μετά και τις αρνήσεις, όπως χθες του δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρ. Παχατουρίδη που επιμένει να μείνει στον δήμο του, ενώ πολλοί εισηγούνται στήριξη του νυν περιφερειάρχη κ. Ι. Σγουρού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube