Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Φεβρουαρίου 2014

Προς Μαζιώτη – Ξηρό «πήγαιναν» τα όπλα στο Φάληρο

Προς Μαζιώτη – Ξηρό «πήγαιναν» τα όπλα στο Φάληρο
Ανήκουν στην ίδια παρτίδα με εκείνα του Επαναστατικού Αγώνα το 2010 και έχουν τον ίδιο μεσάζοντα – Το διπλό σύστημα προμηθειών και οι έρευνες της ΑντιτρομοκρατικήςΛαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Η ρουκέτα που βρέθηκε στο κλεμένο Ι.Χ. στο Παλαιό Φάληρο το περασμένο Σάββατο, ίδιου τύπου με εκείνη που εντοπίστηκε τον Απρίλιο του 2010, στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη. Και οι δύο φέρουν τις ίδιες σημάνσεις.
Από την ίδια παρτίδα της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα, στην Κυψέλη το 2010 (φωτό. δεξιά) και της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ το 2007, προέρχονται  οι   τέσσερις ρουκέτες που βρέθηκαν προ διημέρου στο πορτμπαγκάζ κλεμμένου αυτοκινήτου στο Παλαιό Φάληρο. Ο «μεσάζων» (πιθανολογείται  ότι πρόκειται για ποινικό με διασυνδέσεις στην Αλβανία), που έδινε τα όπλα στην ομάδα του Νίκου Μαζιώτη την περίοδο 2006-2010, είναι ο ίδιος που κρύβεται πίσω από   τα όπλα που βρέθηκαν  στο ΙΧ στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο και είχαν παραλήπτες, πιθανόν, τον ίδιο «αντάρτη πόλης» και τον 56χρονο καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό. Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην  έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο ΙΧ αλλά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των νέων ενόπλων οργανώσεων.
Την ίδια ώρα κλειδί για την ΕΛ.ΑΣ είναι να βρεθούν, μετά από σχετικές ερωτήσεις στην ιδιοκτήτρια του οχήματος, τα χιλιόμετρα που έκαναν οι δράστες της κλοπής του ΙΧ στην Κερατέα, μέχρι τον εντοπισμό του αυτοκινήτου στις 18 Ιανουαρίου 2014 από αξιωματικούς  της Αντιτρομοκρατικής στο Παλαιό Φάληρο. Ακόμη διαπιστώνεται ότι λίγες ώρες πριν το ΙΧ εγκαταλειφθεί στο Παλαιό Φάληρο είχε τοποθετηθεί, περιέργως, πινακίδα που μόλις είχε κλαπεί από άσχετο αυτοκίνητο στα Βριλήσσια αλλά και του οποίου  ο ιδιοκτήτης δήλωσε την κλοπή τους με καθυστέρηση  τεσσάρων ημερών (στις 22 Ιανουαρίου 2013).
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταλήξει σε τέσσερα βασικά συμπεράσματα για  την υπόθεση της ανεύρεσης του οπλοστασίου, στο  κλεμμένο ΙΧ :
ΠΡΩΤΟΝ: Η κλοπή πρέπει να έγινε από ομάδα προμηθευτών όπλων ένοπλων οργανώσεων και όχι από τους ίδιους τους αντάρτες πόλης. Σειρά λαθών που έγιναν στην κλοπή του ΙΧ  και της πινακίδας αλλά και το γεγονός ότι ουδείς προσέγγισε το αυτοκίνητο το τελευταίο 15ημερο δείχνει στα στελέχη της ΕΛΑΣ ότι «δεν πρόκειται πιθανόν για μια κινητή γιάφκα ούτε για προεργασία εντυπωσιακού μηνύματος αλλά για μια ημιτελή προσπάθεια πώλησης όπλων σε ενόπλους που ματαιώθηκε για άγνωστους λόγους. Το γεγονός ότι τα καλάσνικοφ δεν φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ένοπλη επίθεση επιβεβαιώνει αυτές τις εκτιμήσεις μας. Ισως κάτι συνέβη ύστερα  από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και τις  έρευνες που ακολούθησαν,  που ματαίωσε τα σχέδιά τους. Ισως συνέβη και κάτι που ακόμα δεν ξέρουμε…»
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Από την ανάλυση των κωδικών παραγωγής των ρουκετών που έχουν εντοπίσει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και οι οποίοι προσδιορίζονται στις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα  προκύπτει ότι οι τέσσερις ανευρεθείσες ρουκέτες στο Φάληρο είναι ίδιας παρτίδας με τις πέντε ρουκέτες που είχαν  βρεθεί τον Απρίλιο του 2010 στο διαμέρισμα της οδού Αιγίνης, στην Κυψέλη, όπου κρύβονταν το οπλοστάσιο της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Τότε στην γιάφκα είχαν βρεθεί εκτοξευτής ρουκετών και δύο καλάσνικοφ , χειροβομβίδες που έχουν ομοιότητες με τα ευρήματα στο Παλαιό Φάληρο. Εκτοξευτήρες ρουκετών και ρουκέτες είχαν βρεθεί και στο κρησφύγετο του Βασίλη Παλαιοκώστα το 2008 στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της έρευνας για την απαγωγή του βιομηχάνου κ. Γιώργου Μυλωνά.   Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι ορισμένες πληροφορίες για την δράση του κυκλώματος προώθησης RPG-7 και ρουκετών στην  Ελλάδα από την Αλβανία κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα είχαν προκύψει   προ μερικών ετών. 
ΤΡΙΤΟΝ: Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαπιστώνουν ότι η διάβρωση  που εντοπίζεται στα τρία καλάσνικοφ και τους γεμιστήρες  που βρέθηκαν στο Παλαιό Φάληρο  δείχνει ότι αυτά προέρχονται από άλλη πηγή  ή  από άλλο χώρο από εκείνους προέλευσης του RPG και των ρουκετών. Κι αυτή η « διπλή τροφοδοσία» των ανταρτών πόλης προβληματίζει τους αξιωματικούς της  ΕΛΑΣ για το σύστημα των προμηθευτών  τους.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι «ο εντοπισμός του οπλοστασίου στο Φάληρο και οι ομοιότητες με εκείνου του «Επαναστατικού Αγώνα» δείχνει ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη το σύστημα εξοπλισμού με «βαρύ οπλισμό»,, για κτυπήματα μεγάλης έκτασης, του αντιεξουσιαστή Νίκου Μαζιώτη και του πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού οι οποίοι πλαισιώνονται από πολυμελή ομάδα αντιεξουσιαστών η εμπλοκή των οποίων αναδείχθηκε στα βίντεο των ληστειών σε Μέθανα, Βελεστίνο και αλλού όπου διαπιστώθηκε εμπλοκή του Μαζιώτη. Ο Χριστόδουλος Ξηρός χρησιμοποιούσε πάντως στις επιθέσεις της 17Ν πυροσωλήνες κι όχι RPG-7. Από  τον συνδυασμό των δεδομένων καταλήγουμε ότι η  ομάδα των ενόπλων έχει στην  κατοχή της πιθανόν τον εκτοξευτήρα της ρουκέτας που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας  πριν από ένα χρόνο, τα δύο καλάσνικοφ της επίθεσης στην κατοικία του γερμανού πρέσβη πριν από 1,5 μήνα αλλά και  τα πιστόλια που   φαίνεται ότι είχαν στις ληστείες στην Μαγνησία , στην Αργολίδα και αλλού. Προς το παρόν, ακούγεται σχετικά ενθαρρυντικό ότι δεν κατέληξε στα χέρια τους το οπλοστάσιο του Παλαιού Φαλήρου.. Όμως εκτιμούμε ότι έχουν αλώβητα συστήματα   τροφοδοσίας με όπλα και εξακολουθούμε να φοβόμαστε κτύπημα ανά πάσα στιγμή…»
BHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube