Weather Icon

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ – Βρήκαν σορούς αγνοουμένων από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι σε βάθος 73 μέτρων

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ  –  Βρήκαν σορούς αγνοουμένων από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι σε βάθος 73 μέτρων

Τέσσερις
νεκροί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ανασύρθηκαν από το
σκάφος που βυθίστηκε στο Φαρμακονήσι, στις 20 Ιανουαρίου, κατά τη
διάρκεια της επιχείρησης ρυμούλκησής του από σκάφος του Λιμενικού
Σώματος
.

Δεκαοκτώ ημέρες μετα το ναυάγιο, κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του δουλεμπορικού τουρκικού σκάφους, από σκάφος του Λιμενικού Σώματος -με τους διασωθεντες να μιλούν για επιχείρηση παράνομης επαναπροωθήσης τους στα τουρκικά ύδατα και τις ελληνικές αρχές να το αρνούνται- την Πέμπτη το ωκεανογραφικό σκάφος “Στράβων” του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε σε βάθος 73 μέτρων το ναυάγιο του βυθισμένου σκάφους κοντά στη βραχονησίδα του Φαρμακονησιου.

Την Παρασκευή το πρωί και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας ανακρίτριας, κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο.

Οι δύτες αρχικά εντόπισαν μέσα σε μικρό χώρο του τουρκικού σκάφους, που ναυάγησε στις 20 Ιανουαρίου, τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων. Ενός άνδρα, μιας γυναίκας και δύο παιδιών. Ενός αγοριού και ενός κοριτσιού…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως “λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν”.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113216132

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube