Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Διαφθορά 13 Φεβρουαρίου 2014

Ακύρωση προστίμου €150 χιλ. ζητά το ΥΠΟΙΚ από το ΣτΕ

Ακύρωση του προστίμου των 150.000 ευρώ που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στον πρώην γενικό γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλη, για διαρροή  απόρρητων στοιχείων εκατομμυρίων φορολογουμένων, ζητεί, με προσφυγή του στο ΣτΕ, το υπουργείο Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική και παράνομη την επίμαχη απόφαση. 

Η Αρχή είχε επιβάλει, τον περασμένο Αύγουστο, στη ΓΓΠΣ το ανώτερο προβλεπόμενο από το νόμο πρόστιμο κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε  σε διαρροή δεδομένων που αφορούσαν  στο σύνολο, σχεδόν, των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η Αρχή, με απόφαση της, είχε υποχρεώσει  τη ΓΓΠΣ να λάβει  μέτρα για την προστασία των δεδομένων των φορολογουμένων αλλά να ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα.

Παναγιώτης Στάθης 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube