Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Ιανουαρίου 2014

Περαστικά μας!

Περαστικά μας!

Επιτέλους, αυτό που ήθελαν όλοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τόοοοσα χρόνια και δεν το κατέκτησαν, το κατάφεραν με μία τους πρόταση στην κυβέρνηση οι ξενοδόχοι! Διακοπές για… σκι!

Απόλυτα λογικό μου φαίνεται, για να πω την αλήθεια, εφόσον έχουμε μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Είναι μια παράμετρος του success story, είναι η φυσική εξέλιξη του πράγματος! Αυτό έλειπε από το εκπαιδευτικό μας σύστημα,από την κουλτούρα μας, ρε αδερφέ.Μια ζωή λέγαμε ο ήλιος της Ελλάδας, η θάλασσα, το μπλε του απέραντου ουρανού – κούρασε εδώ που τα λέμε.Θέλαμε κι ένα άλλο χρώμα στη ζωή μας. Υπάρχει καλύτερο χρώμα από το λευκό; Λευκές νύχτες στα καταστήματα, λευκές εβδομάδες στα σχολεία, παντού λευκό, πιο λευκό κι απ’ αυτό του απορρυπαντικού..

Οι γονείς περίμεναν με αγωνία το ΟΚ από τα αρμόδια υπουργεία, και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχουν ξεσκιστεί να κάνουν τηλεφωνήματα για να προλάβουν από τώρα δωμάτια στα όρη και στα βουνά. Δεν κατάλαβες καλά εσύ βορειοευρωπαίε φίλε μου, που τόσα χρόνια μάς είχες του πεταματού, χωρίς εβδομάδα για σκι. Τώρα θα δεις, γιατί εμείς έχουμε πρωθυπουργό που γαμάει φίλε μου, όχι αστεία. Μέχρι και Free wi-fi θα μας δώσει – έσκασες απ’ τη ζήλια σου ε; Χα χα χα! Ερχόμαστε ρεεε, και είμαστε πολλοί!

Και μετά απ’ αυτό το σύντομο αστείο, μπορώ να πω με πλήρη επίγνωση ότι οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι! Γιατί μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο σε μια τέτοια εποχή. Ένας ηλίθιος που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, ένας ηλίθιος που νομίζει ότι είμαστε Ελβετία. Και να σου πω και το πιο εξοργιστικό ίσως απ΄ όλα; Το ό,τι οι ξενοδόχοι -που καλά κάνουν βέβαια και θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους- “αποφάσισαν” μ’ αυτό τον τρόπο για τα σχολεία, για το πότε και πώς θα κλείσουν, και η κυβέρνηση το δέχτηκε, ενώ όταν οι εκπαιδευτικοί απεργούν και διεκδικούν, τότε αυτό είναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον και στο συμφέρον των παιδιών και επιστρατεύονται!

Δηλαδή τι θα δούμε στη συνέχεια; Ο ι καφετέριες να προτείνουν το διάλειμμα για καφεδάκι, τα κομμωτήρια την ημέρα πεντικιούρ-μανικιούρ…

Είμαστε αξιολύπητοι, ρε πούστη μου, είμαστε για γέλια, είμαστε ό,τι να ΄ναι. Και βάζω το ΄εμείς΄, γιατί πολύ φοβάμαι ότι όσο κι αν τώρα πολλοί από μας το κατακρίνουν, όταν θα ‘ρθει εκείνη η “λευκή εβδομάδα”, πολλοί θα κατακλύσουν τους προορισμούς αυτούς. Όπως έγινε και με τη λευκή νύχτα στην Αθήνα, όπως έγινε και με τις Κυριακές των καταστημάτων. Όπως θα γίνει και με ό,τι άλλο σκεφτούν αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι… Περαστικά μας!

Μια εκπαιδευτικός που δεν θα πάει για σκι

http://www.imerologioanergou.gr/details.php?aid=1525

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube