Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Δεκεμβρίου 2013

Αντί για “Μάλτα γιόκ”, “Ρυμουλκό τούμπα” στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό!

Στον Κόλπο της Σμύρνης, λειτουργούν τα στρατιωτικά ναυπηγεία “Αλάυμπεη” του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (ΤΠΝ) (Alaybey Askeri Tersane), τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες συντήρησης των πλοίων της Ναυτικής Διοίκησης Νότιας Θαλάσιας Περιοχής και των αποβατικών της Διοίκησης Αποβατικού Στόλου, που εδρεύει στο Ναύσταθμο της Φώκαιας.

Στη δεξαμενή των ναυπηγείων ήταν για συντήρηση το ρυμουλκό του ΤΠΝ, ‘TCG Değirmendere’, το οποίο, μετά την ολοκήρωση της συντήρησης, επιχειρήθηκε να καθελκυστεί και να πέσει στη θάλασσα.
Όταν, όμως το ρυμουλκό έπεσε στη θάλασσα, άρχισε να μπάζει νερά, με αποτέλεσμα να γείρει προς την πλευρά του Καρσίγιακα (Κορδελιό).
Όταν συνέβη το περιστατικό, τραυματίστηκαν μερικοί ναυτικοί, που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο του Καρσίγιακα, ενώ γίνεται προσπάθεια να βρεθούν δυο εργαζόμενοι του ναυπηγείου, που βρίσκονταν στο ρυμουλκό.
Τα χαρακτηριστικά του ‘TCG Değirmendere’

Διαστάσεις (Μήκος-Πλάτος-Βύθισμα): (51*11.5*6.1) μέτρα

Τονάζ: Πλήρες φορτίου: 1580 ton.

Μηχανές: 2* Dizel / 2300 HP / 1 έλικα πρόωσης

Ταχύτητα: 13.5 kts

Προσωπικό: 4 Αξκοί, 17 Μόνιμοι Υπαξκοί, 5 μόνιμοι στρατιώτες , 18 ναυτικοί

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube