Weather Icon

Η επιθυμία του αναιδούς και άξεστου Εγεμέν Μπαγίς …διαταγή για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η επιθυμία του αναιδούς και άξεστου Εγεμέν Μπαγίς …διαταγή για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Θανάσης Αθανασίου 
«Περπατά και μοιράζει διαταγές» εντός του Ευρωκοινοβουλίου ο Τούρκος Υπουργός, αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγίς, παρεμποδίζοντας τη διοργάνωση κυπριακών εκδηλώσεων.
Πληροφορίες από πολιτικό αξιωματούχο της ΕΕ αναφέρουν ότι η Κύπρος είναι ιδιαίτερα προσεκτική με το υλικό που παρουσιάζει σε εκδηλώσεις εντός του ευρωκοινοβουλίου, οι οποίες αφορούν στην τουρκική Εισβολή, τους αγνοουμένους και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς ο Εγκεμέν Μπαγίς, με την υποστήριξη των φιλοτουρκικών “λόμπυ”, κάθε φορά που διεξάγεται μια τέτοια εκδήλωση «επιθεωρεί» το υλικό και τις φωτογραφίες που αναρτώνται από την Κυπριακή Δημοκρατία και στην περίπτωση που κρίνει ότι κάποιες είναι προσβλητικές για την Τουρκία, ζητά την αποκαθήλωση τους.
Τραγικότερο όλων το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι «οδηγίες» του εκτελούνται. Το “φαινόμενο” επιβεβαίωσε η ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Η επιτυχής, για την Τουρκία, παρέμβαση του υπουργού της στα της ΕΕ, καταδεικνύει την τουρκική επιρροή στην Ευρώπη χωρίς καν η Τουρκία να ανήκει στην Ένωση. Ειδικότερα μάλιστα, οι παρεμβάσεις της Τουρκίας έχουν άμεσο αντίκτυπο πάνω σε μια χώρα-μέλος της ΕΕ, όπως είναι η Κύπρος.

Τάκης Χ’’Γεωργίου: Υπάρχει επιρροή της Τουρκίας
Υπάρχει επιρροή της Τουρκίας στην ΕΕ για τους γνωστούς λόγους, δήλωσε στο Sigmalive ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χ’’Γεωργίου υπενθυμίζοντας περσυνό περιστατικό της αφαίρεσης, από το πρόγραμμα, ποιήματος που αφορούσε στην Κύπρο. “Αυτό που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι αν η αφαίρεση έγινε μετά από παρέμβαση της Τουρκίας“, είπε ο Ευρωβουλευτής, εκφράζοντας άγνοια για το ζήτημα της αποκαθήλωσης υλικού που αφορά στην τουρκική εισβολή.

Η προσωπική εμπειρία της Αντιγόνης Παπαδοπούλου
Η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου επιβεβαίωσε το «φαινόμενο», λέγοντας ότι «ακόμη και όταν ο ίδιος ο Μπαγίς λείπει, τα φιλοτουρκικά λόμπυ προωθούν τις τουρκικές θέσεις και προσπαθούν πάση θυσία να αφήσουν την Τουρκία στο απυρόβλητο».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα περιστατικό το οποίο περίγραψε στο Sigmalive η κ. Παπαδοπούλου. «Πριν από δύο χρόνια ετοιμάσαμε εκδήλωση για τους αγνοούμενους και μας παρεμπόδισαν μετά από τουρκικές πιέσεις. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναγκαστήκαμε να προβάλουμε την έκθεση σε άλλο χώρο», είπε. Έκτοτε, συμπλήρωσε η ευρωβουλευτής, «πήραμε τα μέτρα μας και προβάλλουμε τις εκδηλώσεις μας με άλλους τρόπους και σε άλλους χώρους».

Οι φιλοτουρκικοί κύκλοι λογοκρίνουν και παρεμποδίζουν τις κυπριακές εκδηλώσεις, στην προσπάθεια τους να απενοχοποιήσουν την Τουρκία και να την προφυλάξουν από την προσβολή, επεσήμανε η ευρωβουλευτής.

Σοφοκλής Σοφοκλέους: Εκπρόσωποι της Τουρκίας αλωνίζουν στο ευρωκοινοβούλιο

Παντού βρίσκονται εκπρόσωποι της Τουρκίας, σε όλες τις εκδηλώσεις και σε όλες τις επαφές οι οποίοι ενημερώνονται και στη συνεχεία δρουν ανάλογα σε συνεργασία με την Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών”, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εκπρόσωποι του τουρκικού κράτους αλωνίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στο ευρωκοινοβούλιο», είπε. Πρόσθεσε ότι «συναντάς συχνά και πυκνά υπηρεσιακούς ή άλλους αξιωματούχους του τουρκικού κράτους, τα γνωστά ”λόμπυ΄΄, που με διαφόρους τρόπους προπαγανδίζουν υπέρ της Τουρκίας, κάνουν συμμαχίες και φιλίες και ταυτόχρονα προσπαθούν να υποβαθμίσουν ή να διαστρεβλώσουν θέσεις και απόψεις που εκφράζονται από κυπριακής πλευράς».

[email protected]
Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube