Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Δεκεμβρίου 2013

Ευρωπαϊκά μέτρα προστασίας από τη βιομηχανική κατασκοπεία

Ευρωπαϊκά μέτρα προστασίας από τη βιομηχανική κατασκοπεία
Ενιαίοι κανόνες για το εμπορικό απόρρητο – Πιο εύκολες αποζημιώσεις επιχειρήσεων και απομακρύνσεις προϊόντων

EPA/OLIVIER HOSLET
Ενιαίους κανόνες για την προστασία των επιχειρήσεων σε περίπτωση κλοπής εμπιστευτικών πληροφοριών σε θέματα τεχνογνωσίας και εμπορικών μυστικών πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσβλέποντας στην καλύτερη προστασία των επιχειρήσεων από τη βιομηχανική κατασκοπεία, η οποία θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, ενώ οδηγεί σε σημαντική απώλεια εσόδων, αλλά και θέσεων εργασίας.

Η πρόταση οδηγίας περιέχει έναν κοινό ορισμό των εμπορικών μυστικών, καθώς και μέσα που βοηθούν τα θύματα υπεξαίρεσης εμπορικών μυστικών να επιτύχουν αποκατάσταση των ζημιών τους. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η πρόταση σκοπό έχει να προστατεύσει επαρκώς τις επιχειρήσεις και να τους εξασφαλίσει αποτελεσματικά μέσα έννομης προστασίας σε περίπτωση κλοπής ή αθέμιτης χρήσης των εμπορικών μυστικών τους.
Περισσότερα στη «Ναυτεμπορική»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube