Weather Icon

Η Κύπρος προσπαθεί να διευρύνει τις σχέσεις της με την Ρωσία

Η Κύπρος προσπαθεί να διευρύνει τις σχέσεις της με την Ρωσία

Ο υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσδίδει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας και πρόθεσή της είναι να συνεχίσει να καλλιεργεί τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.
Σε χαιρετισμό, σε επιστημονική ημερίδα με θέμα τις σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας, ο κ. Μητσόπουλος τόνισε ότι οι άριστες διμερείς σχέσεις αντικατοπτρίζονται στη συνεπή και πολύτιμη στήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και συνολικής λύσης του Κυπριακού, αλλά και στην εγγύτητα των θέσεων των δύο χωρών, σε σημαντικά διεθνή ζητήματα.
«Η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, με καθοριστική συμβολή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Οργανισμού, στηρίζει σταθερά τις κυπριακές θέσεις για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών» είπε ο κ. Μητσόπουλος και πρόσθεσε ότι «από την πλευρά της η Κύπρος, με την παρουσία της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, προωθεί την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής συνεργασίας Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως βασικού στρατηγικού εταίρου της».
Αναφορά έκανε ο κ. Μητσόπουλος και στις οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες, όπως είπε, ενισχύουν περαιτέρω τις σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Λευκωσία, Στάνισλαβ Οσάτσι, μιλώντας στην ίδια ημερίδα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η Κύπρος, οι δύο χώρες θα καταφέρουν και θα συνεχίσουν να δουλεύουν για το καλό των δύο λαών.
«Μεταξύ των δύο χωρών δημιουργήθηκαν ισχυροί πνευματικοί δεσμοί, που είναι ριζωμένοι στα βάθη των αιώνων και στηρίζονται από μια σταθερή ιστορική βάση, από κοινές αξίες και από κοινή ορθόδοξη θρησκεία» τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής.
http://www.newsbomb.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube