REAL TIME |

Weather Icon
Λίβανος , Τρομοκρατία 27 Δεκεμβρίου 2013

Ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό – Νεκρός πρώην υπουργός

Λίβανος: Νεκρός πρώην υπουργός από ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο Μοχάμαντ Σάταχ, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι και πρώην υπουργός, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Παρασκευής στη Βηρυτό, ενώ τουλάχιστον 50 τραυματίσθηκαν, μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

«Πέντε πολίτες σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 50 τραυματίσθηκαν και περισσότερα από 10 κτίρια καταστράφηκαν», μετέδωσε το πρακτορείο.

O πρώην υπουργός Μοχάμεντ Σατάχ και τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό, ενώ τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.

Πηγές που βρίσκονταν στο σημείο ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε όταν περνούσε η αυτοκινητοπομπή του. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το αυτοκίνητό του καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το θύμα κατευθυνόταν στην κατοικία του κ. Χαρίρι, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί συνάντηση του συνασπισμού «14 Μαρτίου», που υποστηρίζει την συριακή αντιπολίτευση.

Ο Σατάχ, ο οποίος είχε υπηρετήσει και ως πρεσβευτής του Λιβάνου στην Ουάσινγκτον, θεωρείτο πολιτικός εκπρόσωπος του κ. Χαρίρι, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό από το 2011, όταν η Χεζμπολάχ προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησής του.

Η επίθεση έγινε στο επιχειρηματικό κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου κοντά στην έδρα της προεδρίας της κυβέρνησης και στο κοινοβούλιο.

Η επίθεση έγινε 20 ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι και πατέρα του Σάαντ, στις 14 Φεβρουαρίου 2005.

http://www.naftemporiki.gr/story/746998

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube