Weather Icon

Συνεργασία ενόπλων δυνάμεων Κύπρου-Ισραήλ

Θανάσης Αθανασίου
Ενδυναμώνονται περαιτέρω οι σχέσεις Κύπρου -Ισραήλ στο θέμα της Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, στην Κύπρο μαζί με τη συνοδεία του βρίσκεται κορυφαίος Ισραηλινός στρατηγός ο οποίος πραγματοποιεί επαφές με Κυπρίους αρμοδίους, για θέματα που άπτονται της Άμυνας και της Ασφάλειας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υψηλόβαθμο αξιωματούχο ο οποίος ανήκει στην ομάδα λήψης αποφάσεων σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο δυναμικό του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ στον τομέα των πολιτικο-στρατιωτικών υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο στρατηγός συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου με τον οποίο συζήτησαν θέματα στρατηγικού διαλόγου σε ό,τι αφορά τον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στρατηγός με τον Υπουργό Άμυνας συζήτησαν το ζήτημα της ενεργειακής ασφαλείας ενόψει του μνημονίου συναντίληψης που αναμένεται να υπογραφεί προσεχώς μεταξύ των δυο χωρών.

Επί τάπητος τέθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και το κοινό ετήσιο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου –Ισραήλ για το 2014, το οποίο θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και αφορά στη συνεργασία ενόπλων δυνάμεων μεταξύ των δυο χωρών.

[email protected]
Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube