Weather Icon

Την εφαρμογή κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας υπέγραψε ο Πούτιν

Την εφαρμογή κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας υπέγραψε ο Πούτιν

Διάταγμα για την εφαρμογή των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έγινε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, από δω και πέρα όλα τα πλοία βορειοκορεατικής σημαίας που θέλουν να εισέλθουν σε ρωσικό λιμάνι θα πρέπει να περνούν υποχρεωτικά από επιθεώρηση. Επίσης, απαγορεύεται τόσο στο ρωσικό κράτος όσο και στους εμπορικούς οργανισμούς να βοηθούν τη Βόρεια Κορέα στην κατασκευή ρουκετών. Επιπλέον, οι ρωσικές Αρχές θα βρίσκονται σε «αυξημένη επαγρύπνηση» όσον αφορά τον διπλωματικό τομέα της Βόρειας Κορέας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα έχει υποστεί σειρά κυρώσεων από τον ΟΗΕ, αρχής γενομένης από το 2005, οπότε αυτοανακηρύχθηκε πυρηνική δύναμη. Η Ρωσία ήταν μια από τις έξι χώρες που συμμετείχαν στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα βοήθεια, όμως οι  διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει από τα τέλη του 2008. Εντάσεις σημειώθηκαν νωρίτερα φέτος στην Κορεατική Χερσόνησο, μετά την υπόγεια πυρηνική έκρηξη που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο δοκιμής ενός πυραύλου.

Πηγή: RIA Novosti

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube