REAL TIME |

Weather Icon

Το Ισραήλ επικυρώνει τη συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ

Στην ισραηλινή νομοθεσία ενσωματώνεται η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορά τους και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες για υπεράκτιες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελιδα “Globes”, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας διένειμε σήμερα υπόμνημα με τίτλο «Νόμος για τις θαλάσσιες ζώνες».
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια προκαταρκτική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει ένα βασικό μοντέλο για την νομοθεσία του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ), με στόχο να δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για τις δραστηριότητες που επιβλέπονται και ενθαρρύνονται από το κράτος του Ισραήλ στη θάλασσα.

Οι κύριες δραστηριότητες που καθορίζονται σε αυτό το πλαίσιο είναι η έρευνα και παραγωγή φυσικού αερίου, καθώς και οι έρευνες για πετρέλαιο.

Η νομοθεσία ορίζει τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ που εκτείνεται σε μια απόσταση 200 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ και διαμορφώνεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, παρόλο που το Ισραήλ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της συγκεκριμένης σύμβασης.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας το Ισραήλ έχει μόνο χωρικά ύδατα και όχι ΑΟΖ.
Σημερινή, ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube