Ρωσία , Συρία 24 Δεκεμβρίου 2013

Σοϊγκού: Η Ρωσία παρέδωσε στη Συρία ειδικό εξοπλισμό για την ασφαλή καταστροφή των χημικών όπλων

Σοϊγκού: Η Ρωσία παρέδωσε στη Συρία ειδικό εξοπλισμό για την ασφαλή καταστροφή των χημικών όπλων

Ειδικό εξοπλισμό παρέδωσε η Μόσχα στη Δαμασκό, προκειμένου να διασφαλιστεί η καταστροφή των χημικών όπλων. Αυτό δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σερκέι Σοϊγκού.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σοϊγκού είπε πως «σύμφωνα με τις οδηγίες σας, της 11ης Δεκεμβρίου 2013, το Υπουργείο Άμυνας ανέλαβε να παραδώσει στη Συρία τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου η χώρα να αποσύρει και να καταστρέψει με ασφάλεια το χημικό της οπλοστάσιο».

Τα ρωσικά αεροσκάφη εκτελούσαν δρομολόγια προς τη Συρία για τρεις μέρες (από τις18 έως τις 20 Δεκεμβρίου) μεταφέροντας 75 τμήματα ειδικού εξοπλισμού οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων 50 φορτηγών τύπου KAMAZ και 25 τεθωρακισμένων Ural.

Έχει παραδοθεί και άλλου τύπου εξοπλισμός, όπως δεξαμενές νερού και στρατιωτικές σκηνές που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη μεταφορά των χημικών όπλων, δήλωσε ο Σοϊγκού. «Εχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38 πτήσεις και οι πιλότοι μας έχουν εκτελέσει τα καθήκοντά τους στο ακέραιο. Επίσης έχουν λειτουργήσει και οι υπηρεσίες εδάφους και τα φορτία έχουν παραδοθεί, όπως ακριβώς προγραμματιστεί» κατέληξε ο ρώσος υπουργός Άμυνας.
Νωρίτερα χθες το απόγευμα ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού Βαλερί Γκερασίμοφ ανακοίνωσε πως η αποστολή του εξοπλισμού στη Συρία έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και πως «αυτή είναι η συμβολή της Ρωσίας στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ειρήνης στη Συρία και τη Μέση Ανατολή».
Πηγή: Itar Tass

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube