REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Ρωσία 14 Νοεμβρίου 2013

Λαβρόφ – Σόιγκου στο Κάιρο για την σύσφιξη των ρωσο-αιγυπτιακών σχέσεων

Λαβρόφ – Σόιγκου στο Κάιρο για την σύσφιξη των ρωσο-αιγυπτιακών σχέσεων
Στο Κάιρο θα μεταβεί ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου – ο οποίος βρίσκεται στο Βελιγράδι – προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη «διπλή επίσημη συνάντηση» (2+2) με τους αιγύπτιους ομολόγους τους, όπως ανακοίνωσε ο επίσημος Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.
«Η επίσκεψη και οι 2+2 συνομιλίες πραγματοποιούνται για πρώτη φορά με τους αιγύπτιους αξιωματούχους, σε μια χώρα με την οποία η Ρωσία διατηρεί μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις»υπογράμμισε ο Λουκασέβιτς. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της συνάντησης θα εξεταστούν θέματα ενίσχυσης όλου του φάσματος της  ρωσο-αιγυπτιακής συνεργασίας «συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, στρατιωτικών, τεχνολογικών, οικονομικών και άλλων τομέων».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντέλ Ατίδήλωσε στο πρακτορείο Itar-Tass πως η χώρα του είναι ανοικτή στη συνεργασία με τη Ρωσία σε όλους τους τομείς και επιδιώκει στενότερες σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα υψηλής τεχνολογίας:«Κύριος σκοπός μας είναι να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία που αυτή τη στιγμή διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή».
«Υπάρχει θερμή ανταπόκριση και από τη Μόσχα, όχι μόνο στην στρατιωτική συνεργασία αλλά στη σύσφιξη των πολιτικών, οικονομικών αλλά και τουριστικών σχέσεων» συμπλήρωσε ο αιγύπτιος διπλωμάτης.
Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εξεγέρσεων στην Αίγυπτο, με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις  κατά του Μοχάμεντ Μόρσι, η δημοτικότητα της Ρωσίας ανέβηκε κατακόρυφα, με το πορτραίτο του ρώσου Πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να φιγουράρει σε αφίσες και πανό, δίπλα σε εκείνο του αιγύπτιου υπουργού Άμυνας Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι . Ξένοι αναλυτές επισημαίνουν πως οι Αιγύπτιοι ποντάρουν στην στήριξη της Ρωσίας σε αυτήν τη δύσκολη μεταβατική περίοδο.
Πηγή: RIA Novosti / Itar Tass

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube