Weather Icon

Noble: Έτοιμη για ενδιάμεση λύση μέχρι το 2016

Noble: Έτοιμη για ενδιάμεση λύση μέχρι το 2016

Έτοιμη παρουσιάζεται η NOBLE να φέρει στην επιφάνεια το κυπριακό φυσικό αέριο μέχρι το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Πολίτης”, η εταιρεία προτείνει τη χρήση πλατφόρμας τύπου σπαρ, με την ονομασία “Κόκκινο Γεράκι” για παραγωγή φυσικού αερίου, με κόστος λιγότερο των δέκα δολαρίων ανά εκατομμύριο BTU, δηλαδή 5 δολάρια πιο φθηνά από την προσφορά της ΙΤΕΡΑ.
«Αμετάκλητος στόχος της Κυβέρνησης είναι να μειώσει το συντομότερο δυνατόν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο θέμα των επενδύσεων, της βιομηχανίας και της οικιακής οικονομίας. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, οποιαδήποτε πρόταση υποβληθεί εξετάζεται ενδελεχώς», δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Οι εκπρόσωποι της NOBLE πρότειναν να μεταφερθεί στην Αφροδίτη συγκεκριμένη πλατφόρμα από τον κόλπο του Μεξικού ώστε εντός 24 έως 30 μηνών να αρχίσει η παραγωγή φυσικού αεριού από το τεμάχιο 12, το οποίο θα μεταφέρεται στο Βασιλικό μέσω αγωγού. Μάλιστα προκαταρτικές εκτιμήσεις ανεβάζουν τη μείωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από ένα τέτοιο εγχείρημα σε 15 με 20%.
«Η Κυβέρνηση διερευνά όλες τις προοπτικές, όλες τις δυνατότητες και όλες τις εμπειρίες που μπορεί να βρει για το θέμα της ενδιάμεσης λύσης για να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος», είπε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Στο μεταξύ το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη σύσταση Υπουργικής Επιτροπής Υδρογονανθράκων – Γεωπολιτικών Θεμάτων, με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων της προόδου στον τομέα του Φυσικού Αερίου.
Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube