Weather Icon
Λίβανος , Τρομοκρατία 19 Οκτωβρίου 2013

Νταβούτογλου: Πλησιάζει η απελευθέρωση των τούρκων πιλότων στο Λίβανο

Αίσιο τέλος στην υπόθεση ομηρείας;
 

Πλησιάζει η απελευθέρωση των δύο τούρκων πιλότων της εταιρείας Turkish Airlines οι οποίοι απήχθησαν τον περασμένο Αύγουστο στο Λίβανο, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.


«Πολύ θετικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα αναφορικά με τους δύο τούρκους πιλότους, η υπόθεση έχει σε μεγάλο μέρος διευθετηθεί», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προσεχή απελευθέρωση των δύο τούρκων πολίτων, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να συμβεί «μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Οι δύο πιλότοι της τουρκικής εταιρείας απήχθησαν στις 9 Αυγούστου στη Βηρυτό από μια ως τότε άγνωστη οργάνωση, η οποία εξήγησε ότι τους συνέλαβε ομήρους για να υποχρεώσει την Άγκυρα να ασκήσει πίεση στους απαγωγείς εννέα λιβανέζων σιιτών.

Οι εννέα λιβανέζοι όμηροι είχαν απαχθεί το Μάιο του 2012 στην επαρχία του Χαλεπίου (βόρεια Συρία), ενώ επέστρεφαν από προσκύνημα στο Ιράν. Παρά τις διαψεύσεις των οικογενειών, οι απαγωγείς τους κατηγορούν ότι ανήκουν στην Χεζμπολάχ, το σιιτικό κόμμα του Λιβάνου που υποστηρίζει ενεργά το συριακό καθεστώς.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Μαρουάν Σαρμπέλ, ανακοίνωσε την Παρασκευή στη Βηρυτό ότι οι εννέα Λιβανέζοι που κρατούνταν στη Συρία απελευθερώθηκαν και είναι καθ’ οδόν προς την Τουρκία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
http://www.naftemporiki.gr/story/717946

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube