REAL TIME |

Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εκστρατεία κατάκτησης του Twitter από τον Ερντογάν

Μετά τη δραματική τροπή των διαδηλώσεων του καλοκαιριού στην Κωνσταντινούπολη, το ΑΚΡ στρατολογεί 6.000 “εθελοντές” που θα δίνουν την “ορθή” εκδοχή των όσων συμβαίνουν στα site κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος, οι εκλογές του Μαρτίου.
“Υπάρχει  τώρα μία απειλή που ονομάζεται  Twitter”

Αφού καταδίκασε το Twitter ως σατανικό, η τουρκική κυβέρνηση σπεύδει να το εκμεταλλευτεί. Το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στρατολογεί πλέον χιλιάδες υποστηρικτές του για να επιδοθούν στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα εκπαιδεύει 6.000 άτομα με μοναδικό στόχο να δίνουν τη «σωστή» εκδοχή των γεγονότων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook το Twitter και το Instagram, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου κομματικού αξιωματούχου που μεταδίδουν οι Financial Times. «Είναι εθελοντική εργασία» δήλωσε ο ίδιος ανώνυμα και συμπλήρωσε: «Στόχος είναι να επικρατήσουμε στα site κοινωνικής δικτύωσης, να φτάσουμε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό».

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βεβαίως βρίσκονται οι τοπικές εκλογές του Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, η οποία το καλοκαίρι κλονίστηκε από τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Ερντογάν και του ΑΚΡ με αφορμή την κατεδάφιση του πάρκου Γεζί. Οι διαδηλωτές τότε χρησιμοποίησαν εκτεταμένα το Twitter για να παρακινήσουν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, μεταδίδοντας μάλιστα τις συγκρούσεις με την αστυνομία ακόμη και σε video.
Από τους 6.000 «εθελοντές» χρήστες του Twitter οι 1.000 θα έχουν έδρα στην Κωνσταντινούπολη και 600 στην Άγκυρα. «Οι εθελοντές θα ενημερώνουν τον κόσμο τι συμβαίνει στα μέρη τους, ποια είναι τα σχέδια του κόμματος και τα προβλήματα που χρήζουν απάντησης» δήλωσε το στέλεχος του ΑΚΡ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube