Weather Icon

Συνάντηση στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού κ.Σαμαρά με το προεδρείο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων

Συνάντηση στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού κ.Σαμαρά με το προεδρείο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων
image
Ο
Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων(ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε) και
Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  Γεώργιος Παρχαρίδης και ο
Γενικός Γραμματέας Γιάννης Αντωνιάδης συναντήθηκαν την  Δευτέρα
2-9-2013 και ώρα 11.30 στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά.

     Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν τον
απόδημο Ποντιακό Ελληνισμό.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους συνομιλητές του για την μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής στις διοικήσεις των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού με αποτέλεσμα το σπουδαίο έργο που επιτελείται από τις ελληνικές κοινότητες. Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι Ομοσπονδίες Ποντίων του εξωτερικού θα συνεργαστούν στενά με τις ελληνικές κοινότητες για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής.

Το επόμενο θέμα που συζητήθηκε ήταν η διακοπή των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων. Τονίστηκε από τους εκπροσώπους της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε ότι η διακοπή των συντάξεων ήταν άδικη και από ότι φαίνεται από την διακοπή τους πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν. Έγινε παράκληση από τον κ.Παρχαρίδη να ξαναεξετάσει ο Πρωθυπουργός το θέμα με την πρώτη ευκαιρία και όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τέλος συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά όπου επί πενήντα χρόνια διοικείται από μια οικογένεια. Οι εκπρόσωποι της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. τόνισαν ότι το θέμα πρέπει να λυθεί γρήγορα με αλλαγή του βασιλικού διατάγματος σε προεδρικό διάταγμα όπου να προβλέπεται αντί του διορισμού των 8 από τους 11 η εκλογή των 8 μελών από το Κοινό των Ποντίων, να δοθεί δηλαδή η Παναγία Σουμελά στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Τονίστηκε στον Πρωθυπουργό ότι την αλλαγή του νομικού και διοικητικού καθεστώτος του Ιδρύματος ζήτησαν το Παγκόσμιο Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού το 2006 όπως και το Παγκόσμιο Συνέδριο της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε το 2013. Το ζητούν 422 σωματεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το 95% του οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί πλέον να συντηρείται επειδή το θέλουν 2-3 Μητροπολίτες, 5-6 διάφοροι παράγοντες και ελάχιστοι βουλευτές στα διάφορα κόμματα. Θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτοί που στηρίζουν, στηρίζουν ένα καθεστώς οικογενειακό που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά όσον αφορά την διάρκειά του. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι το θέμα το βλέπει ως θέμα καθαρά δημοκρατικό και θα συνεργαστεί με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο για την επίλυσή

Ανιχνεύσεις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube