REAL TIME |

Weather Icon
Αφρική , Τρομοκρατία 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κένυα: «Η επίθεση στο εμπορικό ήταν μόνο η αρχή» λένε οι τρομοκράτες

Κένυα: «Η επίθεση στο εμπορικό ήταν μόνο η αρχή» λένε οι τρομοκράτες
 Την απόμακρυνση του στρατού της Κένυας από την Σομαλία ζητούν οι τρομοκράτες

Την απομάκρυνση του στρατού της Κένυας από την Σομαλία απαιτεί η τρομοκρατική οργάνωση του σομαλικού ισλαμικού αντάρτικου Αλ Σεμπάμπ από την κυβέρνηση της χώρας αλλιώς «η επίθεση στο εμπορικό κέντρο της Κένυας θα είναι μόνο η αρχή».

«Απευθύνουμε προειδοποίηση στην κυβέρνηση. Εάν θέλει οι πολίτες της χώρας να ζουν με ασφάλεια και ειρηνικά, πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Σομαλία. Την καλούμε να σταματήσει επιτέλους να ανακατεύεται στα εσωτερικά μας και να ελέγχει την ζωή των κατοίκων μας. Εάν αρνηθείτε, είδατε τι θα πάθετε. Αυτό ήταν μόνο το ξεκίνημα μας. Να περιμένετε δύσκολες μέρες» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη της οργάνωσης σε ηχητικό τους βίντεο

Οι ισλαμιστές ένοπλοι εισέβαλαν σε εμπορικό κέντρο στο Ναιρόμπι το Σάββατο, εκτοξεύοντας χειροβομβίδες και επιτέθηκαν σε πελάτες και προσωπικό των καταστημάτων. Ο πρόεδρος της Κένυας, Οχούρου Κενυάτα, με δήλωσή του, ανακοίνωσε 61 πολίτες και έξι μέλη των σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκαν από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  Πηγή: ABC NEWS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube