Weather Icon

Η Αίγυπτος παίζει το “χαρτί” της Γενοκτονίας των Αρμενίων απέναντι στην προκλητική στάση του Ερντογάν!

Η Αίγυπτος παίζει το “χαρτί” της Γενοκτονίας των Αρμενίων απέναντι στην προκλητική στάση του Ερντογάν!

Ένας Αιγύπτιος δικηγόρος,  προσέφυγε σε Δικαστήριο του Καΐρου, ζητώντας από την αιγυπτιακή δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.
Με τη σειρά του το δικαστήριο όρισε ως δικάσιμο της υπόθεσης την 5η Νοεμβρίου 2013.
Να σημειωθεί ότι ο προσωρινός Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντίλ Μανσούρ, πριν λίγες ημέρες στο λογαριασμό του στο Twitter είχε γράψει ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, κάτι που δεν έχει επαληθευθεί μέχρι σήμερα.
Η ιταλική εφημερίδα La Stampa, αναφερόμενη σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας  “vatican.insider”, που καλύπτει ζητήματα του Βατικανού, ανέφερε ότι ο Διευθυντής του Ινστιτούτου του Λαϊκού Μετώπου της Αιγύπτου, δικηγόρος Saad Khairallah, προσέφυγε στον Εισαγγελέα του Καίρου, ζητώντας την αναγνώριση με δικαστική απόφαση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Με βάση το ως άνω δημοσίευμα, που φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Marco Tosatiο, ο δικηγόρος έκανε αυτήν την αποκάλυψη στην τηλεοπτική εκπομπή υψηλής τηλεθέασης  As-Sura al Kamiila της αιγυπτιακής τηλεόρασης.
Ο Khairallah ανέφερε ότι η Αίγυπτος θα έπρεπε να αναγνωρίσει την Γενοκτονία εδώ και καιρό, και ότι μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία πολιτική κίνηση για το θέμα, κάτι που θεωρεί μεγάλη παράλειψη.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος, ο στόχος της πρωτοβουλίας του είναι να γίνει η Αίγυπτος η πρώτη σουνιτική χώρα που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία, για να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στις άλλες αραβικές χώρες.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Εισαγγελέας έκανε δεκτή την προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί στο Δικαστήριο του Καΐρου στις 5 Νοεμβρίου 2013.

Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Κάιρο
Από την άλλη πλευρά οι Αρμένιοι που ζουν στην Αίγυπτο έχουν καταθέσει αρκετές αιτήσεις στις αρμόδιες αρχές της Αιγύπτου, για να επιτραπεί η ανέγερση Μνημείου της Γενοκτονίας στο Κάιρο.
Οι Αρμένιοι πολίτες της Αιγύπτου έχουν υποβάλλει πλήθος αιτημάτων προς την κυβέρνηση της Αιγύπτου, για να απαιτήσει κι αυτή με τη σειρά της αποζημιώσεις υπέρ των απογόνων των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν το 1915 και σήμερα ζουν στην Αίγυπτο, ως Αιγύπτιοι πολίτες.
Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων λόγω της προκλητικής στάσης του Ερντογάν απέναντι στη νέα κυβέρνηση.
Να σημειωθεί ότι ο Λίβανος είναι η μοναδική μουσουλμανική αραβική χώρα που έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube