Ρωσία , Συρία 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Πούτιν προς ΗΠΑ: Απορρίψτε τη χρήση βίας στη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε σήμερα πως οι ΗΠΑ οφείλουν να απαρνηθούν την προσφυγή στη χρήση βίας εναντίον της συριακής κυβέρνησής, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η ρωσική πρωτοβουλία για να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα στη χώρα.
«Όλο αυτό έχει νόημα και θα μπορέσει να λειτουργήσει εάν η αμερικανική πλευρά και όλοι όσοι την υποστηρίζουν αποποιηθούν την προσφυγή στη (χρήση) βίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.
«Είναι δύσκολο να εξαναγκαστεί η Συρία, ή μια άλλη χώρα, να αφοπλισθεί κατά μονομερή τρόπο εάν εκκρεμεί η προετοιμασία μίας στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της χώρας αυτής», πρόσθεσε.
«Είναι διαβόητο πλέον το ότι η Συρία διαθέτει ένα οπλοστάσιο χημικών όπλων και πως οι Σύροι πάντοτε το θεωρούσαν ως ένα εναλλακτικό (μέσο αποτροπής) έναντι των πυρηνικών όπλα του Ισραήλ», είπε ο Πούτιν.
«Η θέση της Ρωσίας στο ζήτημα αυτό είναι γνωστή: είμαστε εναντίον της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, χημικών ή πυρηνικών», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Θα συνεργαστούμε με τους Σύρους (και) με τους Αμερικανούς εταίρους μας», συνέχισε ο Πούτιν.
«Ελπίζω ότι αυτή (η ρωσική πρωτοβουλία) θα αποτελέσει ένα επιπλέον βήμα για μία ειρηνική διευθέτηση της κρίσης», ανέφερε ακόμη ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube