Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Αυγούστου 2013

H Ευτέρπη Κουτζαμάνη πρώτη γυναίκα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Ποιοι είναι οι νέοι ανώτατοι δικαστικοί

H Ευτέρπη Κουτζαμάνη πρώτη γυναίκα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Ποιοι είναι οι νέοι ανώτατοι δικαστικοί
H Ευτέρπη Κουτζαμάνη πρώτη γυναίκα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Ποιοι είναι οι

Τη νέα ηγεσία των Ανώτατων δικαστηρίων της χώρας αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, με την Ευτέρπη Κουτζαμάνη να γίνεται η πρώτη γυναίκα που ορίζεται Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Παράλληλα πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο Μιχάλης Θεοχαρίδης και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δημήτρης Ρίζος. Τέλος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίστηκε ο Ευάγγελος Νταής.

Η κ. Κουτζαμάνη, που ασκούσε ήδη καθήκοντα Εισαγγελέα έπειτα από τη αποχώρηση του Ιωάννη Τέντε για να αναλάβει καθήκοντα συντονιστή κατά της διαφθοράς, ήταν εισαγγελέας και στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Θεοχαρίδης ήταν ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, όπως αντίστοιχα ίσχυε και για τον κ. Ρίζο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίοι ορίστηκαν ως νέοι πρόεδροι των δύο ανώτατων δικαστηρίων.

Στον Αρειο Πάγο, στις θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προάγονται οι αρεοπαγίτες Ιωάννης Σίδερης, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου και Σπύρος Μητσιάλης. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ορίστηκε ο Νικόλαος Ρόζος. Τέλος πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Σακελαρίου.

iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/117017#ixzz2akqHgVv4

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube