Weather Icon
Αιγαίο , Γενικά θέματα 1 Αυγούστου 2013

Μήνυμα των Τούρκων σε ΗΠΑ και Ελλάδα: Πέταξαν F-4 και F-16 πάνω από τους Φούρνους και δεν τα καταρρίψαμε!

Μήνυμα των Τούρκων σε ΗΠΑ και Ελλάδα: Πέταξαν F-4 και F-16 πάνω από τους Φούρνους και δεν τα καταρρίψαμε!

Έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, 4 F-4 και 2 F-16, πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους, του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, στα 3000 και 5000 πόδια αντίστοιχα, στις 11:19 το πρωί της Τετάρτης, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.
Ο σχηματισμός είχε εισέλθεί στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:23. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, από το οποίο ξεκίνησαν νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, μετά από 14 μήνες που απέφευγαν τέτοιες ενέργειες.
Στις 16 Απριλίου 2 τουρκικά F-4 και 2 F-16 πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους από ύψος 1000 και 3000 ποδιών αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube