Weather Icon
Γενικά θέματα , Τουρκία 20 Αυγούστου 2013

Τουρκία: Το νέο μεγάλο βήμα της αμυντικής της βιομηχανίας


Ένα νέο σημαντικό βήμα πρόκειται να εκτελέσει η τουρκική αμυντική βιομηχανία. Η εταιρεία ASELSAN έλαβε την εντολή από το Υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στην ανάπτυξη “εξελιγμένου στρατηγικού ραντάρ”. Το πρόγραμμα θα ονομάζεται ÇAFRAD (Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar – Ραντάρ Διάταξης Φάσης Πολλαπλών Λειτουργιών) Faz-1 και θα λάβει αρχικώς 103 εκατομμύρια δολλάρια. Το ραντάρ θα είναι διάταξης φάσης και βάσει του πρωτοτύπου θα καθοριστεί και το σχέδιο του ιστού της φρεγάτας αεράμυνας περιοχής TF-2000, που θα αποκτήσει το Τουρκικό Ναυτικό.
Η πρώτη φάση του ÇAFRAD αφορά την ανάπτυξη του καταυγαστήρα και του συστήματος IFF. Στην επόμενη θα γίνει η ανάπτυξη του ραντάρ επιτήρησης μεγάλης απόστασης και των λοιπών ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών.
Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως βαρίδιο για τη γενικότερη αξιολόγηση των δυνατοτήτων της τουρκικής βιομηχανίας, ιδιαίτερα σε ένα τομέα υψηλής τεχνολογίας. Η ίδια η ASELSAN ανέφερε ότι οι παραδόσεις των υπό ανάπτυξη τμημάτων του προγράμματος θα ολοκληρωθούν εντός του διαστήματος 2014 – 2018, σε συνεργασία με το κρατικό, ερευνητικό κέντρο, TUBITAK.

defense3

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube