Weather Icon
Αίγυπτος , Ισλάμ 2 Ιουλίου 2013

Stratfor: Εύθραυστες ισορροπίες στην Αίγυπτο

Ο στρατός έδωσε διορία 48 ωρών στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να βρουν συμβιβαστική λύση. Οι αντοχές των διαδηλωτών, το πρόγραμμα του κινήματος Tamarod και η απροθυμία του στρατού να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Επωφελούμενο της χαμηλής δημοτικότητας του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το κίνημα Tamarod –ο οργανωτής των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στην Αίγυπτο- έχει δείξει ότι είναι ένα διαδεδομένο, δημοφιλές “φαινόμενο” ικανό να κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες, ή ακόμα και εκατομμύρια, Αιγύπτιους για να διαμαρτυρηθούν κατά του σημερινού καθεστώτος.

Το τελεσίγραφο του αιγυπτιακού στρατού που απαιτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταλήξουν σε συμβιβασμό εντός 48 ωρών, δείχνει ότι ο ισχυρότερος θεσμός της χώρας δεν έχει περιορισμούς. Και οι ετερόκλιτες πολιτικές δυνάμεις της Αιγύπτου, που βρίσκονται εγκλωβισμένες μεταξύ της ανάγκης αντίδρασης στις μαζικές διαμαρτυρίες και της απροθυμίας τους να κυβερνήσουν άμεσα τη χώρα, πρέπει τώρα να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία μεταξύ τους, διαφορετικά κινδυνεύουν να τους επιβληθεί λύση από τον στρατό.



Περισσότερα Euro2day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube